Financiar

#avas #strategie #datorii

AVAS trece la restructurari

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, AVAS, are nevoie de o regandire strategica axata pe reducerea cheltuielilor dar si a personalului, considera noul presedinte al institutiei, Mircea Ursache .

Analiza aplicata odata cu instalarea noii conduceri ar putea disponibiliza aproximativ 25% din anagajatii pe care ii detine instituia in prezent, ca o masura pentru valorificarea castigului inregistrat de acestia, argumenteaza Ursache. Astfel, aproape 450 de angajati urmeaza sa fie disponibilizati , ca urmare a singurei masuri prin care institutia isi poate valorifica activele.

Numarul angajatilor de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea fi redus cu 20-25%, pana la 440 de persoane, decizie care va fi luata de Consiliul de Supraveghere si indrumare al institutiei, a declarat presedintele Autoritatii, Mircea Ursache.

"Dupa parerea mea, la doua saptamani dupa preluarea presedentiei aici, cred ca institutia ar putea functiona optim, sub raportul venituri-cheltuieli, cu un numar de 420-440 de persoane. E un punct de vedere. Organigrama este de competenta Consiliului de Supraveghere si indrumare", a spus Ursache, potrivit agentiei Mediafax.

Presedintele a spus ca structura noului portofoliu prevede schimbari la nivelul directiilor institutiei precum transferul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din nou in subordinea Ministerului Economiei. In acest context, masurie vor genera o diminuare a veniturilor incasate din dividende , iar infiintarea Societatii de Investitii Financiare va urma sa preia pachetele minoritare detinute de AVAS.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea