Financiar

#companie privatizata #ajutor #avas

AVAS cere Guvernului sa aprobe alte ajutoare de stat pentru companiile privatizate

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a solicitat Executivului sa aprobe un proiect de ordonanta prin care propune instituirea unui sistem de sprijinire a derularii afacerilor de catre companiile privatizate, care se confrunta cu probleme in implementarea programelor de investitii, a anuntat Institutia.

Sistemul propus de AVAS prevede acordarea de sprijin financiar operatorilor economici care au dificultati in implementarea masurilor din programele de restructurare sau de investitii, ca urmare a procesului de privatizare.

Potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor, sistemul temporar de sprijinire a derularii afacerilor prevede acordarea de sprijin financiar operatorilor economici care au beneficiat deja de ajutoare de stat , dar care se confrunta cu dificultati in implementarea masurilor din programele de restructurare si de investitii, scrie NewsIn.

"Conform ordonantei, se instituie la nivelul AVAS un sistem de ajutor de stat pentru operatorii economici care au dificultati in implementarea masurilor din programele de restructurare sau de investitii, care au stat la baza acordarii ajutoarelor de stat in urma procesului de privatizare", se arata in comunicatul Institutiei.

Totodata, AVAS va reanaliza termenele de realizare a masurilor, putand sa extinda perioada de implementare cu pana la doi ani, au anuntat reprezentantii saptamana trecuta.

"Astfel, agentii economici beneficiaza de sprijin in activitatea de realizare a investitiilor, care au fost asumate in cadrul programelor de restructurare sau a programelor de dezvoltare regionala si in scopul mentinerii locurilor de munca", mai mentioneaza documentul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea