Financiar

#avantaje blockchain #blockchain

Avantajele Blockchain-ului - tehnologia viitorului

Se crede ca tehnologia Blockchain va schimba lumea, datorita faptului ca acest tip de tehnologie descentralizata nu poate fi sparta, falsificata sau controlata.

 

Daca pana acum, foarte multe informatii erau controlate de anumite sisteme, duplicate sau sparte, aceasta tehnologie vine cu acest avantaj al transparentei si al securitatii maxime. Pentru ca in aceasta tehnologie sunt implicati mai multi participanti, nimic nu poate fi controlat sau schimbat.

Blockchain este o tehnologie despre care am auzit vorbindu-se o data cu aparitia criptomonedelor iar avantajele pe care aceasta tehnologie le aduce, o face sa fie utilizata in tot mai multe domenii.

NFT-urile au fost si ele create pe baza aceleasi tehnologii iar mai nou, acest tip de tehnologie se foloseste chiar in afaceri, in guverne si medicina, in anumite zone din lume.

Pe ProfitPoint.ro poti afla totul despre blockchain si mai ales despre cum functioneaza aceasta tehnologie ce o vom folosi foarte mult in viitor.

Care sunt avantajele tehnologiei Blockchain?

Acest sistem descentralizat are avantajul de a nu putea fi spart, datorita faptului ca informatia nu este pastrata intr-o singura structura ci in blocurile care sunt criptate automat.

Fiecare informatie noua se creeaza intr-un alt bloc iar pentru a putea sterge sau controla intreaga informatie ar insemna sa spargi toate celelalte blocuri care s-au format in lant, dupa informatia primara.

Transparenta

Transparenta este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le ofera aceasta tehnologie. Din acest motiv este una dintre cele mai sigure modalitati de a face tranzactii financiare dar si de pastra anumite informatii.

Aceasta retea se afla intr-un consens constant, in sensul ca aceasta se verifica in mod regulat de mai multi participanti la sistem iar datele raman transparente si accesibile oricarui utilizator. 

Faptul ca oricine poate verifica autenticitatea unei tranzactii cu certitudinea ca aceasta nu poate fi sparta sau modificata,  o face sa fie un sistem perfect pentru tranzactiile financiare si baze de date.

Lipsa unui server central

Pentru ca aceasta tehnologie este descentralizata nu exista un singur server care stocheaza toate informatiile. Acest lucru face ca orice informatie sa ramana in siguranta si sa nu poata fi controlata, sparta, ascunsa sau manipulata, in nici un fel.

Informatiile care sunt detinute prin intermediul acestei tehnologii este distribuita intre toti participantii, asadar va oferi mereu securitate si siguranta, pentru ca puterea de calcul pentru a o schimba este nelimitata.

Tranzactii mult mai rapide

Faptul ca orice participant la acest sistem poate accesa orice tip de informatie o face sa fie o tehnologie rapida si precisa, care nu necesita intermediari.

Bancile, bursele, sistemele de plata, spitalele sau chiar guvernele se pot bucura de un sistem mult mai rapid atunci cand vorbim despre autenticitatea anumit tranzactii, fie ca vorbim despre cele financiare sau cele de tip informativ.

In acest motiv, tot mai multe afaceri si alte domenii de activitate incep deja sa foloseasca aceasta tehnologie in activitatea lor.

Date criptate

Tehnologia blockchain foloseste date criptate automate iar acesta poate fi de mai multe tipuri.

Daca vorbim despre criptomonede, atunci, cu siguranta vorbim despre un sistem public ce poate fi accesat de oricine, dar atunci cand ne referim de baze de date ale unor afaceri, banci sau guverne, tipul tehnologiei este unul privat ce poate fi accesat doar de anumiti utilizatori si de nimeni din exterior.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea