Financiar

Asiguratorii s-au bazat mai putin pe reasigurare anul trecut

Pe segmentul asigurarilor generale, ponderea reasigurarilor a scazut la 29%, fata de 32% in anul anterior, ceea ce inseamna ca asiguratorii si-au asumat .

Companiile de asigurari s-au bazat anul trecut mai mult pe propria capacitate de a plati daunele decat pe reasiguratori, in conditiile in care primele cedate in si-au redus ponderea fata de 2006, potrivit datelor din raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru 2007.

Pe segmentul asigurarilor generale, care reprezinta 80% din totalul pietei, ponderea cedarilor in reasigurare a scazut de la 32,04% in 2006 la 29,38% anul trecut. Din totalul primelor brute subscrise, de peste 1,71 de miliarde de euro, peste 504 milioane de euro au fost cedate reasiguratorilor. Pe partea de asigurari de viata , ponderea reasigurarii a urcat usor, de la 2,47% la 2,93%, dar nivelul este redus.

Reasigurarea consta in transferul unei parti din riscul asumat de asigurator catre o companie de reasigurare. Practic, reasiguratorul este asiguratorul companiei de asigurari.

"O explicatie a scaderii ponderii reasigurarilor ar putea fi faptul ca asiguratorii s-au capitalizat mai mult anul trecut si au considerat ca trebuie sa se reasigure mai putin. Oricum, companiile trebuie sa fie serios preocupate de reasigurare", afirma Bogdan Andriescu, managing partner al brokerului de asigurari si reasigurari EOS Risq si presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

continuarea in Ziarul Financiar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea