Financiar

#rate banca #kruk #recuperare datorii #credit #insolventa

Artificii care te pot ajuta sa eviti necazurile unui credit greu de achitat

In ciuda facilitatilor create de institutiile de creditare in acordarea unor imprumuturi, o astfel de decizie nu trebuie privita niciodata cu usurinta, existand intotdeauna posibilitatea ca ratele sa se transforme intr-o povara.

Sigur, un astfel de eveniment te poate lua si prin surprindere, chiar daca ti-ai facut cu mare atentie calculele in ceea ce priveste derularea fara incidente a contractului de credit.

Potrivit specialistilor in recuperarea de creante, majoritatea clientilor persoane fizice care ajung in imposibilitatea de a-si achita imprumuturile bancare nu sunt rau platnici in mod voit, ci doar traverseaza o perioada grea in care provocarile de natura profesionala, evenimentele neasteptate in viata personala sau lipsa unui sistem strict de gestionare a bugetului personal i-a adus in situatia de a acumula datorii.

Este evident ca un astfel de scenariu presupune comunicarea intre persoana cu datorii si reprezentantii companiei care se ocupa de recuperarea creantei. Expertii KRUK, specializati pe recuperarea creantelor, iti arata cateva trucuri pe care le poti aplica pentru a evita dezechilibrele financiare ce pot interveni in viata ta.

1. Nu pune presiune pe buget

Este posibil ca imprumuturile pe care le-ai facut sa nu fi fost analizate indeaproape, din punct de vedere al impactului pe care il vor avea asupra bugetului familial.

Tocmai acum este un bun moment pentru a pune ordine in bugetul familial de care dispuni pana la achitarea creditului.

Nu inseamna automat ca trebuie sa renunti la toate placerile vietii, ci doar sa le redimensionezi, conform unui vechi proverb: “Intinde-te cat iti e plapuma!”.

Spre exemplu, vacantele cu cei dragi pot avea aceeasi savoare si intr-un sejur in Romania, atata vreme cat costurile acestuia se dovedesc cu mult mai reduse decat cele ale unui concediu facut in strainatate.

La fel, exista sarbatori traditionale care nu necesita neaparat o iesire in afara orasului. Pastele si Craciunul, de exemplu, sunt sarbatori dedicate familiei in care timpul petrecut alaturi de cei dragi in caldura caminului va fi pretuit de voi toti.

Toate aceste artificii in care economisesti sume importante din bugetul familial te vor ajuta sa eviti un dezechilibru financiar si te vor invata sa iti administrezi banii intr-un mod eficient.

2. Cumpara inteligent

Moda cumparaturilor online a cucerit deja o parte dintre consumatorii romani. Dincolo de perioadele speciale in care retailerii din online practica reduceri semnificative la anumite produse, cu siguranta vor interveni ocazii in care doresti sa achizitionezi diverse obiecte in acest mod facil.

Problema nu consta in gasirea celei mai convenabile oferte de pret, de fapt aceasta este cea mai usoara sarcina, gratie motoarelor de cautare de pe internet, ci in verificarea tarifului cerut pentru transportul coletului.

In mod normal, marii retaileri din online anunta un anumit prag valoric care, odata depasit, asigura transportul gratuit la domiciliul clientului. Asta inseamna ca, de la acel punct, marja de profit a firmei este peste valoarea transportului prin curierat rapid.

Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre micile firme intrate in e-commerce, care pot practica  preturi relativ mai scazute la acelasi produs, dar care impugna plata transportului.

Stilul de a cumpara inteligent tine doar de atentia pe care tu o vei da acestor detalii, dar, intr-un final, economiile pe care le vei realiza in acest mod se pot dovedi salvatoare pentru tine, te asigura reprezentantii KRUK.

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea