Financiar

#salariu minim #somaj #beneficii sociale # calcul beneficii sociale #indemnizatie de somaj

Apare un nou sistem de calcul al beneficiilor sociale

Beneficiile sociale vor fi calculate in functie de un indicator social de referinta, in valoare de 500 de lei. Astfel se renunta la raportarea la indicatori mai ridicati, cum ar fi salariul minim , sistem decis la finalul anului trecut si in cazul indemnizatiei de somaj.

"Au fost modificate o serie de legi subsecvente Legii asistentei sociale, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012 . S-a stabilit ca toate beneficiile sociale se raporteaza la indicatorul social de referinta , care are valoarea de 500 lei, fara a fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean .

La finalul anului trecut, Guvernul a decis ca indemnizatia de somaj sa reprezinte 75% din valoarea indicatorului social de referinta, de 500 lei, si sa nu mai fie raportata la salariul minim, cuantumul indemnizatiei scazand ca urmare a modificarii sistemului de raportare.

Indicatorul social de referinta este definit in legislatie drept unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti - cu exceptia indemnizatiei de somaj - suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj in vederea incadrarii in munca a anumitor categorii de persoane.

Valoarea indicatorului social de referinta este stabilita in prezent la 500 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea