Financiar

#companii #straine #investitii #probleme #lichiditati #piata

Antreprenorii straini au redus cu aproape 2,5 mld. euro investitiile in primele 5 luni din an

Companiile straine au redus bugetele de investitii cu peste 42% in primele cinci luni din an, pe fondul problemelor de lichiditate si a nesigurantei de pe piata locala. Potrivit datelor publicate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR), investitiile directe straine in Romania au scazut cu pana la 2,475 miliarde euro, fata de 4,269 miliarde euro realizate in aceeasi perioada a anului trecut.

Investitiile straine directe in Romania au scazut in primele cinci luni cu 42,02% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,475 miliarde euro, fiind de 1,4 ori mai mari ca deficitul de cont curent, potrivit datelor publicate, marti, de BNR, potrivit NewsIn.

Nivelul investitiilor straine directe a continuat sa scada in acest an, pe fondul crizei economice, ajungand, dupa primele cinci luni din 2009, la o valoare de aproape de doua ori mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se cifrau la 4,269 miliarde euro, nivelul acoperind 63% din deficitul de cont curent .

Dupa primele doua luni, investitiile straine directe in Romania erau in crestere cu 38,1%, insa la finalul primului trimestru acestea au inregistrat un declin anual de 13,9%.

Investitiile s-au diminuat si mai mult dupa primele patru luni, respectiv cu 44,4%.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea