Financiar

Angajatii buni isi pot impune pretentiile si in vreme de criza

Angajatii buni isi pot permite sa negocieze conditiile locului de munca, chiar si in contextul excendentar pe care il prezinta piata fortei de munca in momentul actual. Aceasta tendinta este determinata de aceleasi pretentii ridicate pe care si angajatorii le impun in momentul selectarii angajatilor.

Nu neaparat salariul ii face pe angajatii-cheie sa plece, ci propriile nemultumiri, considera Doina Patrubani, specialist in gestionarea capitalului uman, in conditiile in care atat angajatorul cat si angajatul vor cauta din ce in ce mai mult calitatea la locul de munca.

"Nu pleaca nimeni pentru o suta de euro in plus. Daca acest lucru se intampla, inseamna ca foarte multe alte elemente il nemultumeau deja pe angajat. Se spune ca te angajezi la o companie si pleci de la un manager", explica Doina Patrubani, director in cadrul Departamentului de Management Consulting al Deloitte Romania , potrivit BusinessStandard.

Reducerea costurilor cu personalul, pe fondul conditiilor economice dificile, nu reprezinta un pericol pentru firme de a pierde oamenii-cheie, atrasi de alte companii, daca insa, acestea asigura conditii favorabile angajatilor. Astfel, in conditiile crizei, este putin probabil ca firmele sa ofere cresteri salariale importante, dar se vor orienta spre alte pachete de beneficii cat si spre recunoasterea performantei angajatilor lor.

Si in Romania se manifesta deja tendinta ca angajatii sa se orienteze catre calitatea locului de munca atunci cand evalueaza o noua oferta. "Suntem pe drumul spre maturitate, iar presiunea generatiei foarte tinere va accentua aceasta tendinta de a fi mai atenti la dezvoltarea carierei, la cultura organizationala si la tipul de ierarhie dominant in companie", spune Patrubani, care lucreaza de 16 ani in cadrul Deloitte Touche Tohmatsu.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea