Financiar

#agentii de turism #turism #anat #tichete de vacanta #profit

ANAT: Emitentii tichetelor de vacanta vor 80% din castigurile agentiilor de turism

Agentiile de turism nu isi pot isi pot permite sa obtina un profit de doar 1-2% din comisionul de 10% pentru tichetele de vacanta , restul comisionului fiind cerut de catre emitentii tichetelor, a declarat marti presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Limitarea comisionului la 10%, masura combatuta de ANAT, restricioneaza marja de profit pe care o pot avea atat agentiile de turism cat si emitentii tichetelor de vacanta, ceea ce face ca intelegerile dintre acestia sa fie foarte dificil de incheiat, a adaugat  Martin.

Ministrul turismului , Elena Udrea, declarase saptamana trecuta ca exista divergente intre agentiile de turism si unitatile emitente de tichete de vacanta in ceea ce priveste impartirea comisionului de 10%, adaugand ca emitentii au vandut pana in prezent, catre companii si institutii, 20.000 de bilete de vacanta. Udrea a dat asigurari ca acest comision nu va fi majorat si a precizat ca, in conditiile in care hotelierii vor majora tarifele profitand de afluxul de turisti pe care tichetele de vacanta il va genera, ministerul ia in calcul si stabilirea unei limite a tarifelor la structurile turistice.

Aceasta a mai precizat ca agentia Eximtur a vandut primul sau sejur achitat cu ajutorul tichetelelor de vacanta. Ministerul estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vor fi vandute cateva sute de mii de tichete de vacanta. "Scopul tichetelor de vacanta este sa creasca traficul de turisti in Romania si sa scoata din zona neagra in zona fiscalizata structurile de primire turisti", a precizat Udrea.

Turismul intern ar putea creste cu 15%

„Putem fi optimisti. E posibil ca turismul intern sa creasca cu 15% in 2009, daca luam in considerare legea tichetelor de vacanta si ofertele speciale care exista in acest an.

Cele mai solicitate pachete turistice pentru acest an sunt pentru Litoral, pentru statiunile montane, turismul rural si pentru statiunile balneo -climaterice. "In privinta turismului balneo-climateric s-a observat in acest an o scadere a limitei de varsta a turistilor. Acum si turisti de 30-40 de ani cauta aceste statiuni, dar si managerii care cauta sa scape de stres. In strainatate acesta este turismul de spa", a precizat Traian Badulescu, ANAT.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea