Alimentele s-au scumpit masiv in 2012 in tarile membre UE, Romania detinand recordul in materie de cresteri, noteaza economica.net. Statistica arata ca, potrivit datelor incluse in rapoarte ale Comisiei Europene, in primele zece luni ale anului in Romania mancarea s-a scumpit cu 7% fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, pentru consumatorii europeni, scumpirea a fost de 3,4 procente.
Daca la nivel european, preturile la legume au crescut in octombrie 2012 cu 22,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in UE majorarea a fost doar de 7,5%.
Europenii au platit in 2012 cu 6,6% mai mult pentru fructe. In Romania, scumpirea a fost de 15,6%, tara noastra fiind depasita doar de Estonia (22,5%) la acest capitol.
Pentru carne, romanii au platit cu 4,9% mai mult, in timp ce media europeana a fost de 3,8%. O diferenta mare intalnim in cazul scumpirilor uleiului si grasimilor. Romania se afla pe locul doi in Europa la acest capitol (8,5%), dupa Ungaria (9,6%). In comparatie, media europeana a scumpirilor la aceste produse a fost de 0,2%.
Singurul aliment care s-a ieftinit in Romania a fost carnea de vita, cu 1,6% fata de octombrie 2012. In schimb, la nivel european, aceasta carne s-a scumpit cu 6,1%.
Alimentele s-au scumpit in Romania mai mult decat in restul tarilor europene
Alimentele s-au scumpit in Romania mai mult decat in restul tarilor europene Alimentele s-au scumpit masiv in 2012 in tarile membre UE, Romania detinand recordul in materie de cresteri, noteaza economica.net. Statistica arata ca, potrivit datelor incluse in rapoarte ale Comisiei Europene, in primele zece luni ale anului in Romania mancarea s-a scumpit cu 7% fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, pentru consumatorii europeni, scumpirea a fost de 3,4 procente.- 2012-12-24 2012-12-24
Articole din financiar
Cauta-ti perechea