Financiar

#culturi de toamna #suplimentare fonduri agricultori #ministerul agriculturii si

Ajutorul financiar pentru infiintarea culturilor de toamna, suplimentat

Guvernul a suplimentat cu 85 mil lei ajutorul de minimis acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi de toamna pentru 2008 deoarece au fost create mai multe culturi decat fusese estimat initial.

Astfel, in toamna anului 2008, s-au infiintat culturi pe o suprafata de circa 2.850.000 ha, iar suma de aproximativ 235 milioane de lei, stabilita initial prin Hotarare de Guvern era suficienta pentru o suprafata totala de 1.178.600 ha, informeaza NewsIn.

De suplimentarea ajutorului de minimis vor beneficia aproximativ 300.000 de fermieri , care vor primi un sprijin financiar de 200 lei/hectar pentru culturile agricole infiintate in toamna anului trecut.

Resursele financiare necesare punerii in aplicare a hotararii Guvernului vor fi asigurate de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pe anii 2008 si 2009. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea