Financiar

#locuinta #inchiriere locuinta #contributii sanatate #taxa inchiriere

Ai o locuinta de inchiriat? Iata ce taxa trebuie sa platesti de anul viitor

Incepand cu anul 2014, toti proprietarii care isi inchiriaza locuintele vor fi obligati sa plateasca contributii la Sanatate, care ajung pana la 600 de lei, suma ce ar aduce la bugetul de stat aproximativ 165 de milioane de euro anual, potrivit unei analize realizate recent de site-ul imobiliare.net.

"Luand in calcul o chirie medie lunara de 300 de euro pentru o locuinta, am putea spune ca proprietarii din Bucuresti incaseaza aproximativ 300 de milioane de euro intr-un an. Daca de anul viitor proprietarii din Bucuresti vor plati contributii la Sanatate de 5,5%, atunci statul ar putea sa obtina 16,5 milioane de euro din asigurarile de sanatate, in conditiile in care toate contractele ar fi declarate la Administratia Fiscala", arata analiza imobiliare.net.

A fost realizata chiar si o baza de calcul in acest sens, iar cei mai avantajati vor fi proprietarii care inchiriaza mai multe imobile.

Sursa foto: arq.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea