Financiar

#modernizare #sesiuni #proiecte #ministerul agriculturii #pndr

Agricultorii au la dispozitie doar doua sesiuni pentru depunerea proiectelor

Ministerul Agriculturii a pus la punct calendarul de implementare a Programului National de Dezvoltare Rurala ( PNDR ) pentru 2009, considerand suficiente doua sesiuni , in loc de sase anul trecut, pentru depunderea proiectelor realizate de agricultori pentru cele mai importante trei masuri - modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si dezvoltarea satelor.

Reducerea numarului de sesiuni pentru depunerea proiectelor vine ca urmare a faptului ca, in 2008, s-au folosit sub 5% din totalul de 1,4 miliarde euro puse la dispozitie de Uniunea Europeana. Cele doua sesiuni din acest an se vor desfasura in perioadele aprilie-mai si septembrie-octombrie.

"Alocarea bugetara propusa pentru angajare in 2009 este similara cu cea aferenta anului precedent (1,4 mld. euro). Astfel, vom organiza cate doua sesiuni de depunere a proiectelor pentru fiecare masura in parte, tinand cont de numarul mare de cereri depuse pentru accesarea fondurilor comunitare destinate investitiilor propuse ", a declarat Cornelia Mihai, director general al Directiei de Dezvoltare Rurala din cadrul ministerului, citata de ZF.

Ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu, este constient ca procesul de accesare a fondurilor nu va fi accelerat in astfel de conditii, dar nici nu are deocamdata masuri concrete...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea