Financiar

#crestere afaceri industriale #temperare cresteri afaceri #bunuri de uz

Afacerile industriale au crescut in octombrie cu 7,3%

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7,3% in octombrie 2008 fata de aceeasi luna a anului trecut, cea mai mare contributie avand-o industria energiei electrice si termice, gaze si apa, unde afacerile au sporit cu 12,9%.

In septembrie, afacerile industriale au avut un ritm anual de crestere de 12,7%, informeaza NewsIn. Potrivit datelor publicate, joi, de Institutul National de Statistica (INS), in luna octombrie, o alta contributie importanta la cresterea cifrei de afaceri pe ansamblul industriei a avut-o industria prelucratoare , unde afacerile au crescut cu 6,9% fata de aceeasi luna din 2007, in timp ce in sectorul extractiv, afacerile au scazut cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale, cea mai importanta crestere a cifrei de afaceri a fost inregistrata in industria bunurilor de capital, de 22,7%. Cresteri mai modeste au fost raportate in afacerile din industria bunurilor de folosinta indelungata, de 9,9%, segmentul bunurilor de uz curent, de 5%, si in industria energetica, de 4,6%. Spre deosebire, pe segmentul bunurilor intermediare, cifra de afaceri a scazut cu 1,1%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea