Financiar

#cv #loc de munca #minciuni CV #istoric profesional #studenti CV

Adevarul despre minciunile din CV

Studii recente au aratat ca tot mai multi candidati au inceput sa introduca in CV-uri informatii false, din dorinta de a-si gasi mai repede un job si mai ales din cauza contextului economic actual, din ce in ce mai precar. Un studiu recent, realizat de The Society of Human Resource Managers, arata cu exactitate cine sunt persoanele care mint in CV-uri si care sunt cele mai frecvente minciuni.

Potrivit rezultatelor studiului, 46% din candidatii la un job au declarat ca au strecurat in CV-ul lor informatii false. Se pare insa ca una dintre cele mai predispuse categorii sa minta in CV sunt studentii, tinand cont ca 70% din acestia au marturisit ca ar face acest lucru pentru a obtine locul de munca pe care si-l doresc.

De asemenea, 3% din candidatii care si-au depus CV-urile pentru a obtine un job au comis un delict, in timp ce 7% din acestia au declarat ca au cazier judiciar.

Conform cercetariii, 21% din CV-uri contin informati false in ceea ce priveste educatia candidatilor, iar 29% din CV-uri au informatii suspecte in privinta perioadelor de angajare ale candidatilor.

Se pare insa ca una dintre cerilele exagerate ale candidatilor este salariul. 40% din acestia au pretentii salariale extrem de mari, in comparatie cu experienta lor profesionala.

De asemenea, potrivit rezultatelor studiului, 33% din candidati au o descriere generala inexacta, in timp ce 27% din acestia au referinte false.

Desi cifrele arata ca multi candidati folosesc informatii false in CV-urile lor, acestia nu recunosc acest lucru cand sunt intrebati direct daca au mintit vreodata in CV.

Potrivit studiului, 4,1% din candidatii chestionati au recunoscut ca au mintit o data in CV, in timp ce 9,5% au declarat ca au mintit de cateva ori.

Totusi, 73,5% din participantii la studiu au declarat ca nu ar face niciodata acest lucru, in timp ce 12,9% au marturisit ca nu au facut, insa nu ar da inapoi daca minciuna le-ar aduce jobul visat.

Minciunile in CV ar putea sa iti aduca mai multe necazuri in viitoarea ta cariera. Este foarte important ca CV-ul sa contina informatii reale, deoarece angajatorii pot afla cu usurinta tot istoricul tau profesional.


Sursa foto: richsmanagementblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea