Financiar

#adeplast #cifra de afaceri

AdePlast revine la cresteri de doua cifre

Odata cu revenirea lui Marcel Barbut la conducerea AdePlast, producatorul roman de materiale de constructii a revenit la cresteri de doua cifre.

"In primele trei luni din 2016, am reusit o crestere pe zona de polistiren de 56 de procente fata de anul trecut. Este din ce in ce mai clar ca piata se educa, o serie de clienti care migrasera in anii trecuti spre pretul cel mai mic, se intorc acum la pretul corect, cu garantia ca produsul este conform cu specificatiile de pe eticheta", declara Marcel Barbut, CEO AdePlast.

"In primul trimestru din 2015, AdePlast gestiona productia de polistiren extrudat, pe intregul lant de business, care a insemnat o cifra de afaceri de 11.88 milioane lei. Fara polistirenul extrudat, Adeplast a ajuns la trei luni in 2016 la o cifra de afaceri de 64,77 milioane de lei. Practic, am crescut cifra de afaceri cu 6,07 milioane lei si ne-am realizat planul propus de plus 10,35 procente. Daca am fi produs si acum polistirenul extrudat, cresterea ar fi depasit 27,77 de procente la trei luni", declara M. Barbut.

Evolutia vanzarilor AdePlast se datoreaza, in primul rand demararii la timp a programelor de reabilitare termica, proces inceput anul acesta din februarie, dar si temperaturilor favorabile lucrarilor de constructii. "Categoric, pentru prima data de la debut, lucrarile care se inscriu in programul national de reabilitare termica au inceput cum trebuie, adica din februarie. Noi avem deja ocupata integral capacitatea de productie in fabricile de polistiren de pe cele trei platforme AdePlast si ne vedem obligati sa livram preferential. Mai intai clientiilor pe care ii numim traditionali, adica cei care au stat alaturi de noi si in anii grei, iar celorlalti, doar cand avem marfa disponibila", spune Marcel Barbut.

Romania se poate confrunta cu o criza generata de lipsa de materiale daca cererea de termosistem, care sa indeplineasca reglementarile UE, continua sa fie la fel de mare ca acum. "O mare parte dintre producatorii romani de termositem au utilaje vechi de 10 ani si nu pot produce conform cu reglementarile UE. Ceilalti nu pot livra atat de mult incat sa acopere intreaga cerere a pietei. in 2015, de exemplu, noi am livrat circa 980 de mii de metri cubi de polistiren dintr-un total piata estimat la 3,8 milioane de metri cubi. Noi avem inca din 2014 certificarea europeana ETAG 004, parea un moft scump, dar acum vindem in Romania si in Vestul Europei gratie si acestei investitii", adauga Marcel Barbut.

Vopseaua premium Aeria Gold all-inclusive si termosistemul AdePlast

Temosistemul AdePlast pleaca spre clienti la pachet cu Aeria Plast cu Porus X, produs care a sustinut, impreuna cu toata gama Aeria, in primele trei luni din 2016 o creștere de peste 50 de procente a vanzarilor de vopsea AdePlast, fata de aceeasi perioada din 2015. "Vopseaua Aeria Gold all-inclusive, un produs premium, este inca un exemplu ca pretul mic nu mai este un argument pentru cumparare. Clientul final din retelele de retali, unde suntem prezenti, sau constructorii si dezvoltatorii vor preturi bune, dar si produse cu garantie, cu certificari si producatori care ofera suport pentru acestea. Abia acum putem spune ca investitiile AdePlast, de zeci de milioane de euro in cele 9 fabrici de cea mai noua generatie, isi arata adevarata valoare in piata. Categoric, ne ofera un avantaj competitiv", subliniaza Marcel Barbut.

Cifre finale pentru 2015

Evolutia AdePlast din primele trei luni, vine dupa un 2015 destul de dificil. Anul trecut, cresterea efectiva a businessului a fost de aproape 2 procente, dupa ce AdePlast a renuntat la afacerea de productie de polistiren extrudat, chiar la inceputul anului. "Am pus pe picioare si productia de polistiren extrudat in anii trecuti, dar acolo nu se dorea performanta, prin urmare am decis sa renuntam la colaborare. Asta ne-a afectat cresterea cifrei de afaceri in 2015, in schimb profitul a crescut cu 16,5 procente, pana la 14,6 milioane de lei. Pentru anul in curs, vrem sa mentinem rata de crestere", declara Marcel Barbut.

Drumul spre normalizare a pietelor romanesti face ca astazi sa fie constatata o adevarata migrare dinspre pret mic, spre un pret care ofera o garantare a calitatii produselor. "Noi am constatat ca o serie de clienti care plecasera anii trecuti catre produse cu pret atat de mic incat putea fi banuit de practici necinstite, s-au intors catre marci consacrate, in urma multor probleme cu calitatea. Practic, mediul economic incepe sa penalizeze fluctuatiile in calitatea produsului sau a serviciului livrat. Constructorii isi doresc producatori care pot demonstra oricand ca produsul lor este conform normelor in vigoare. Evident, calitatea are pretul ei, de aici si cresterea profitului nostru. Practic, am reusit sa vindem produse mai scumpe, produse din clase superioare de calitate. Acesta este un argument pentru evolutia buna pe care o avem la vopsele cu Aeria Gold all-inclusivev, subliniaza Marcel Barbut.

In 2015, AdePlast s-a oprit la o cifra de afaceri de 306,5 milioane de lei si EBITDA de 47,7 milioane, in crestere cu 13,3 procente, fata de anul precedent.

AdePlast este cel mai important producator roman materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

Oradea – capacitatea anuala de productie a celor trei fabrici de aici este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea si tencuieli decorative si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand și o capacitate de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Ploiesti – pe platforma industriala se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate, cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi. La acestea se adauga fabrica de vopsea, tencuieli decorative si lacuri si emailuri pe baza de apa, cu capacitate de 50.000 tone pe an si un laborator de cercetare.

Roman – zona industriala include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si o linie de productie de polistiren expandat, cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.

Adeplast este producatorul de termosistem numarul 1 din Romania, avand toate materialele componente realizate in fabricile proprii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea