Financiar

Acordul dintre producatori si retaileri nu va scadea preturile alimentelor

Alimentele nu se vor ieftini seminificativ in perioada urmatoare. Potrivit presedintelui Romalimenta , Mihai Visan, nici acordul la care au ajuns ieri reprezentantii producatorilor si cei ai retailerilor in privinta Codului de Bune Practici, si nici un an agricol bun nu vor aduce scaderi de preturi importante la raft .

In opinia sa, principalul motiv pentru actualul pret al alimentelor este situatia internationala de pe pietele de marfuri.

"Daca revenim la acord si in paralel la posibilele ajustari legislative este realista asteptarea unei influente si asupra pretului la raft. Sigur nu maine, ci intr-o luna doua ", a declarat Visan.

"Nu vreau sa dam pe dinafara de optimism , ca vorbim de o criza globala, Romania nu poate face abstractie de ceea ce se intampla in intreaga lume si in Europa si foarte putini analisti sunt cei care spun ca preturile la alimente revin la nivelul celor din 2005-2006 indiferent de ce fel de recolta avem", a mai spus directorul executiv Romalimenta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea