Financiar

#companii #retail #import fructe legume #vanzari produse

78 la suta din fructele din supermarketuri sunt din import

Retaileri ajung sa importe si pana la 78% din cantitatea comercializata de fructe si legume, cum este cazul retelei Selgros Romania, deoarece productia autohtona a ramas una sezoniera.

Vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), Alexandru Vlad a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, un studiu de caz prin care a aratat ponderea produselor importate din cantitatea totala de produse comercializate in magazinele Selgros Cash&Carry, informeaza NewsIn.

Potrivit acestui studiu , cea mai mare pondere este ocupata de sectorul fructelor si legumelor provenite in proportie de 78% din import . Dintre acestea, 75% din merele comercializate provin din import, la fel si 82.5% din rosii. "Vorbim aici de fructe si legume care se produc si la noi in tara, dar pe care din pacate nu le putem comercializa in magazinele noastre, intrucat productia autohtona a ramas una sezoniera si nu putem oferi consumatorilor produse doar trei luni pe an", a spus Vlad.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea