Financiar

#datorii # buget familie #cum sa economisesti #studiu kruk # experti kruk # sfaturi finante

5 sfaturi financiare pentru sexul tare!

Orice barbat isi dorește o situatie financiara stabila, mai ales daca de el depinde o familie. Dupa ani de zile in care ai invatat si ai pornit de jos in domeniul pe care l-ai ales, intr-un final ai o slujba sigura si un salariu bun, dar oricat te-ai stradui nu reusesti sa pui bani deoparte. 
 
Problema este faptul că ai multe datorii, iar toţi banii pe care îi câştigi sunt direcţionaţi spre a le plăti. Totodată, observi că nivelul datoriilor nu scade, ba chiar creşte. Tocmai din această cauză experţii financiari KRUK România vin cu 5 sfaturi care nu doar îţi vor reduce datoriile, ci te-ar putea ajuta să scapi de ele.

Controlează-ți cheltuielile
Oamenii nu reuşesc să realizeze pe moment cât de mult au cheltuit şi până să-şi dea seama au golit câteva carduri de credit sau rata împrumutului se ridică aproape la nivelul veniturilor lunare. Cel mai bine ar fi să trasezi un plan al bugetului, de care să te foloseşti pentru a elimina cheltuielile care nu sunt necesare.

Principalul motiv pentru care persoanele acumulează datorii se datorează faptului că pot obține cu ușurință împrumuturi și nu își planifică cheltuielile în mod adecvat.

Fără cumpărături din impuls
Dacă vrei să nu mai acumulezi datorii trebuie să-ţi îngheţi cheltuielile, mai ales dacă nu ai venitul necesar pentru a suporta un nivel ridicat al datoriilor. Iar de aici mai este un singur pas în a acumula restanţe şi de a fi trimis la Biroul de Credit. Astfel, dacă nu este o cheltuială care nu poate fi amânată, precum urgenţele medicale sau o reparaţie neaşteptată la maşină, nu efectua cumpărături din impuls.

Trasează un plan
Nu e greu de intuit că, pentru a scăpa de datorii trebuie să ai un plan. Trebuie să ştii exact la cât se ridică datoriile tale şi care este scadenţa lor. După care trebuie să-ţi stabileşti un buget, unde să treci veniturile şi toate cheltuielile tale. În felul acesta vei vedea cât cheltuieşti exact pe diferite activităţi şi de unde poţi reduce şi economisi.

Acţionează
Stabileşte bugetul astăzi şi ţine-te de el. Majoritatea oamenilor îşi stabilesc un astfel de plan, dar puţini au voinţa de a-l respecta. Disciplina este cheia, aşa că pregăteşte-te să ieşi din datorii.

Plăteşte-ţi la timp datoriile
Cel mai important lucru este să-ţi plăteşti la timp facturile, ratele și datoriile. În caz contrar poţi ajunge să plăteşti penalizări usturătoare, iar pe viitor nu mai poţi accesa alte credite. În plus, neplata datoriilor la scadenţă pune presiune și pe liniștea ta interioară.

Managementul datoriilor este o activitate importantă, unde trebuie să te foloseşti de voinţă şi intuiţie pentru a-ţi controla obiceiurile de a cheltui. Întotdeauna caută cele mai bune oferte şi nu uita să-ţi plăteşti datoriile la timp”, a declarat Claudiu Bud, Directorul de Vânzări și Servicing al KRUK România.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea