Financiar

#business #datorii #rivalitate #concurenta #Game of Thrones #sfaturi business #libertate angajari

5 sfaturi de business inspirate din "Game of Thrones"

Facultatea, cursurile de training si lectiile invatate la job nu reprezinta singurele surse de informatii utile cand vine vorba de business-uri. Un simplu film iti poate oferi nenumarate detalii si idei in ceea ce priveste antreprenoriatul. O pelicula care iti poate dezvalui secrete inepuizabile in acest sens este serialul "Game of Thrones", potrivit site-ului naisacrezi.ro.

1 Datoriile sunt prioritare

"Un Lannister isi plateste intotdeauna datoriile" este una dintre frazele memorabile din celebrul serial "Game of Thrones", dar si motoul unuia dintre cei mai potenti oameni din regat. Daca vrei sa ai o afacere de succes, cel mai important lucru este sa iti achiti datoriile, deoarece acestea se acumuleaza, ajungand la sume exorbitante, care cu greu mai pot fi acoperite.

2 Nu intra in rivalitatea concurentei

O alta strategie de marketing pe care o poti invata din serialul "Game of Thrones" este aceea de a ignora concurenta, reprezentata mereu de rivalitate si ura. Printul pitic, Tyrion Lannister, spune ca dusmanii tai se urasc intre si la fel te urasc si pe tine, insa vei iesi castigator daca nu te razboiesti si tu si ii lasi sa se lupte intre ei. Astfel, vei putea sa iti construiesti propriile strategii de atragere a clientilor.

3 Ofera-le angajatilor libertate

Unul dintre cele mai importante principii din serialul "Game of Thrones" este acela de a oferi angajatilor libertate, deoarece acestia iti vor oferi, la randul lor, loialitate.

In cadrul unui serial, personajul Khaleesi cumpara mai multi sclavi, carora le ofera libertate. In schimb, aceasta primeste din partea lor loialitate, fara sa fie fortati.

4 Fii bun

Desi in serial exista numeroase scene de violenta, printre acestea se strecoara si unele momente pline de blandete si bunatate. Unul dintre acestea este acela in care o regina il invata pe fiul sa ca "bunatatea, pe care o arati ocazional, te va scuti de tot felul de probleme mai tarziu".

5 Ai grija in cine ai incredere

Specialistii in marketing, dar si personajele din celebrul serial "Game oh Thrones", sustin ca trebuie sa fii mereu atent la persoanele care te inconjoara, deoarece acestea pot influenta intr-un mod dramatic afacerea ta.

"Eddard Stark alege sa se increada in Littlefinger si se alege cu capul taiat pentru eroare. Daca ar fi avut incredere in Renly, lucrurile ar fi luat o intorsatura diferita. Suna cam dramatic? Poate, dar este o lectie buna pentru oricine incearca sa construiasca o afacere", explica Elizabeth Zelman, de la compania de marketing Privia.

Sursa foto: procinema.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea