Financiar

#greseli #buget #greseli de evitat #administrare buget

5 greseli de evitat in administrarea bugetului

Un buget, oricat de mic ar fi, trebuie administrat corect pentru a nu ramane in pana de bani. Iata cele mai comune greseli pe care le faci in gestionarea fondurilor:

1. Nu ai fonduri de urgenta

Creeaza-ti un fond de rezerva la care sa poti apela in caz de necesitate. E mai bine decat sa ceri bani cu imprumut.

2. Nu iti faci un buget

Prioritizarea cheltuielilor este foarte importanta. La fiecare salariu ar trebui achitate mai intai facturile lunare pentru utilitati si stabilit un fond de cheltuieli pentru mancare. Apoi, restul banilor ii poti distribui pentru alte necesitati.

3. Intri in datorii

E greu sa economisesti, dar si mai greu e sa iti platesti datoriile. Asa ca cel mai bine ar fi sa ai rabdare pana strangi toti banii necesari pentru o achizitie importanta.

4. Cheltuiesti aiurea

Cu siguranta, avem nevoie de bani pentru a trai. Insa trebuie sa facem o diferenta clara intre ceea ce e necesar si ceea ce ne dorim dintr-un simplu moft.

5. Cumperi mai mult decat ai nevoie

De regula, atunci cand mergi la magazin esti tentat sa cheltuiesti mai mult decat pe strictul necesar, asa ca cel mai bine ar fi sa iti faci o lista de cumparaturi si sa nu te abati de la ea. Banii sunt necesari, dar nu trebuie sa iti controleze viata.

Sursa foto: money.uk.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea