Financiar

#telefon #economie # stiri financiar #cum sa faci economie

6 modalitati de a economisi bani foarte usor

Vrei sa economisesti bani si nu mai gasesti nicio strategie in acest sens, iar cheltuielile prea mari te-au napadit? Iata cateva metode rapide si eficiente care te pot ajuta sa pui bani deoparte in fiecare luna:

1. Utilizeaza apometrele

Una dintre cele mai mari piederi este cauzata de lipsa apometrelor. Decat sa fii dependent de centralele de bloc, mai bine ti-ai instala apometre in apartamentul tau. Acestea vor inregistra exact consumul pe care il ai, iar costurile vor fi mult mai reduse.

2. Telefonul mobil

Chiar daca toata lumea alearga dupa cele mai noi smartphone-uri, ideea pe care trebuie sa mergi este aceea ca telefonul mobil este in prezent o necesitate, nu un lux. Acesta nu trebuie sa fie ultraperformant ca sa poti vorbi la el. Concentreaza-te mai degraba pe un abonament care sa iti ofere multe beneficii la costuri minime.

3. Fa-ti o lista de cumparaturi

Foarte multi bani sunt cheltuiti fara niciun rost la cumparaturi. Astfel, pentru a face economii, atunci cand mergi la shopping, fa-ti neaparat o lista cu cele necesare si nu te lasa prins in vraja ofertelor, de care poate nu ai nevoie.

4. Lichideaza-ti cardurile de credit

Chiar daca par o solutie salvatoare, cardurile de credit sunt purtatoare de dobanzi foarte mari si pot fi oricand o tentatie pentru a face cheltuieli, pe care ulterior sa le regreti sau pe care le acoperi cu greu.

5. Redu din cheltuielile de transport

Daca vrei sa faci economii semnificative in fiecare luna, atunci ar fi cazul sa renunti si la comoditate si, de cateva ori pe saptamana, sa mergi la munca cu mijloacele de transport in comun. La calcule de final de luna, vei putea constata ca bugetul tau este mult mai consistent.

6. Renunta la iesirile costisitoare in oras

Iesirile in oras cu prietenii sau mesele la restaurante pot afecta grav bugetul tau. Asadar, incearca sa iti gatesti singur si nu uita ca poti gasi numeroase oportunitati de distractie si, de ce nu, de culturalizare la preturi foarte mici sau chiar gratuite. Multe muzee, teatre si spectacole isi deschid portile pentru pasionati gratuit. Trebuie doar sa urmaresti evenimentele ce se anunta in orasul tau.

Sursa foto: business24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea