Financiar

#economie #acord de guvernanta fiscala # analist economic

2012, anul pus sub semnul acordului de guvernanta fiscala

Analistul economic Mircea Cosea considera ca 2012 este sub semnul acordului de guvernanta fiscala si considera ca statul roman a intrat in acest acord ca "un somnambul care a mers pe sarma ".

"Anul viitor este sub semnul acordului de guvernanta fiscala. Noi avem de rezolvat alte probleme, mai complicate. Cred ca mentinerea deficitului la 1% este un mare pericol pentru economia Romaniei , pentru ca acel deficit nu permite o dezvoltare, ci doar o invartire in cerc a economiei", spune Mircea Cosea.

Acesta este de parere ca bugetul nu incurajeaza dezvoltarea unor ramuri, practicand anumite elemente de fiscalitate , ci doar face o elaborare de deficit, plecand nu de la obiectivele bugetare, ci de la deficit.

Intrebat ce parere are despre perspectivele economice ale anului 2012, Mircea Cosea sustine ca "din punctul meu de vedere, anul viitor este situat la un nivel inferior prognozelor care s-au facut". Analistul economic crede ca este vina, in principal, a factorilor externi.

"2012 este un an european prost, toata lumea este de acord cu asta. Noi suntem legati 75% de dinamica pietelor europene si nu avem cum sa scapam", a conchis Mircea Cosea. In plus, agricultura nu va mai repeta performanta din 2011, pentru ca este o performanta meteo dependenta si nu de politica agrara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea