Financiar

#prognoze comisia europeana #deficit bugetar #crestere economica

2009 - negru cum l-a zugravit CE sau gri cum l-a colorat Boc?

In timp ce Comisia Europeana nu ne vede cu ochi buni, anticipand pentru acest an o crestere economica insignifianta si un deficit bugetar record din 2000 incoace, autoritatile de la Bucuresti sustin ca aceste prognoze nu corespund realitatii.

Dupa ce Comisia Europeana a recunoscut, prin vocea purtatorului de cuvant Amelia Torres, ca estimarile au fost facute in pripa, fara a include masurile anuntate de Guvernul Boc de reducere a deficitului bugetar, am putea fi tentati sa dam crezare cifrelor inaintate de autoritatile de la Bucuresti: deficit bugetar de 2% din produsul intern brut si crestere economica de 2,5%.

Din pacate, orice am crede noi, agentiile de evaluare isi stabilesc ratingurile in functie de previziunile sumbre ale Bruxelles-ului, iar ratingurile cantaresc foarte mult in deciziile marilor companii de a investi intr-o tara sau alta.

In acelasi timp, o astfel de prognoza pune presiune si pe investitorii deja prezenti pe piata autohtona, influentandu-le semnificativ deciziile pentru intreg anul 2009, mai ales ca in aceasta perioada sunt elaborate strategiile anuale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea