Financiar

#asigurari obligatorii #locuinte #15 iulie 2011

15 iulie 2011 - noul termen limita de incheiere a asigurarilor obligatorii pentru locuinte

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca se va prelungi termenul limita pentru incheierea asigurarilor obligatorii ale locuintelor pana la 15 iulie 2011 .

Initial, autoritatile stabilisera ca politele trebuie incheiate, pana la 15 ianuarie 2011.

“In conformitate cu prevederile articolului 35 din Legea 260/2008, obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte decurge de la un an de la inceperea emiterii politelor. Intrucat politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise in 15 iulie 2010, termenul limita de incheiere a acestora, conform articolului 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011", se arata in comunicatul MAI. Totodata, reprezentantii ministerului precizeaza ca dupa primarii vor amenda proprietarii de locuinte care nu au incheiat asigurarea obligatorie , cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei.

Polita obligatorie ofera acoperire pentru trei riscuri: cutremur, alunecari de teren si inundatii.

Din numarul total de 8,5 milioane proprietati din Romania cu destinatia de locuinta, 75% sunt de tip A, iar restul de tip B. Prima obligatorie este de 20 de euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic). Suma maxima asigurata este de 20.000 de euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 de euro pentru cele de tip B.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea