Financiar

11 salarii minime noi in Romania

Schimbari in ceea ce priveste salariile minime! Potrivit unei noi legi adoptate de Parlament miercuri, vor exista 11 salarii minime pentru angajati, care vor fi diferentiate in functie de pregatirea profesionala. 

Angajatii care au studii superioare finalizate si care si-au luat doctoratul in activitatea pe care o desfasoara vor trebui platiti cu 
cel puțin 4.460 de lei brut.

Cele 11 salarii minine vor fi diferentiate in functie de mai multe criterii: functia, postul ocupat, de exemplu. 

In prezent exista trei salarii minime (salariul minim pentru cei fără studii superioare, pentru cei cu studii superioare și pentru cei din construcții). În funcție de pregătirea pe care o are angajatul, cuantumul salariului brut lunar se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei). Coeficientul pornește de la valoarea de 1, pentru muncitorii necalificați și ajunge până la valoarea 2, pentru cei care au doctorat.

Astfel, un muncitor necalificat este plătit cu valoarea salariului minim brut - 2.230 de lei, cel care are școala profesională sau studii superioare va fi plătit cu 2.676 de lei, în timp ce un angajat care are studii superioare și o diplomă de masterat va ajunge la un salariu brut de cel puțin 4.014 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea