Familie & Relatii

#ganduri negative #activitate mentala #detoxifiere minte #ganduri pozitive

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Andreea Silvia Ghiuta: Cum sa-ti detoxifici mintea

Te simti coplesit, imprastiat si uituc? Sau poate obosit si apatic? Este timpul pentru o detoxifiere profunda. Si nu vorbesc despre o dieta sanatoasa sau a consuma cantitati mari de apa cu lamaie. Vorbesc despre o curatare a mintii tale.

 

O persoana in medie are peste 30.000 de ganduri pe zi. Daca nu isi controleaza in mod constient gandurile creeaza conditiile propice pentru boli, facandu-si rau singura!

Corpul nostru fizic este un instrument complex si inteligent, care raspunde imediat gandurilor cu care este impregnat iar o activitate mentala negativa si dezordonata poate sa produca treptat leziuni organice.

In urma cu 20de ani, oamenii de stiinta au crezut ca avem creierul programat inca de la nastere, iar soarta noastra e predeterminata de genele noastre. Dar astazi s-a demonstrat deja  ca putem interveni si imbunatati sau schimba fiecare domeniu al vietii noastre prin constientizarea si schimbarea propriilor paternuri de gandire.

Gandurile sunt masurabile si influenteaza orice decizie, cuvant, actiune si reactie fizica. Toate gandurile tale puse impreuna determina atitudinea ta fata de viata, care, la randul ei, reflecta starea ta de spirit. Creierul elibereaza substante chimice care, la randul lor, provoaca atitudini pozitive sau negative.

Mintea si corpul sunt intrinsec legate de gandurile tale.

Cercetatorii au stabilit ca 80% din problemele fizice, emotionale, mentale si de sanatate ar putea fi rezultatul direct al modului nostru de gandire. O persoana in medie are peste 30.000 de ganduri pe zi. Daca nu isi controleaza in mod constient gandurile creeaza conditiile propice pentru boli, facandu-si rau singura!

 

Cercetarile arata ca frica declanseaza mai mult de 1.400 de raspunsuri fizice si chimice cunoscute in organism si activeaza mai mult de 30 de hormoni
diferiti.

 

Deseurile chimice generate de ganduri toxice potenteaza dezvoltarea multor boli, dintre care amintim doar cateva: diabetul, cancerul, astmul, probleme ale pielii si alergii.

Cel mai bun mod prin care iti poti detoxifia creierul este sa-ti controlezi gandurile, sa inveti sa le observi si apoi sa decizi daca le accepti sau daca le respingi.

Analizand gandurile in mod constant nu vei lasa niciodata un gand care nu e de partea ta sa se plimbe nestingherit prin minte. Daca atunci cand iti observi propriile ganduri te intrebi: este acest gand bun pentru mine? Imi foloseste la ceva? Este potrivit pentru a-mi atinge obiectivele? Poti sa le dai crezare si sa actionezi in baza lor, sau nu, dimpotriva, poti sa le iei puterea pur si simplu.

Niciun gand nu te poate dobori daca tu nu ii permiti asta. Acceptand sau respingand gandul iti vei modifica circuitele neuronale din creier si astfel ai control asupra emotiilor si actiunilor tale.


In fiecare zi, gandurile tale iti schimba chimia creierul si implicit a intregului corp, fie intr-o directie pozitiva sau intr-una negativa. De fiecare data cand crezi si alegi un gand provoca schimbari structurale in creier. Gandurile tale au impact asupra spiritului, sufletului si trupului. Prin controlul mintii tale iti poti controla directia  vietii tale.

Psihosomatica a demonstrat ca o persoana fericita traieste intr-un corp total diferit biochimic decat cel pe care il are o persoana trista, tensionata. A crede si intretine ganduri pline de optimism si de incredere accelereaza in mod uimitor insanatosirea si regenerarea.

Date de contact:
Andreea Silvia Ghiuta

Consilier psihologic si psihoterapeut.
E-mail: andreeasilviaghiuta@yahoo.com
Website: psihologandreeaghiuta.ro
Telefon: 0731607165
Adresa cabinet:  B-dul Gheorghe Sincai nr. 13, bl. 5. etaj 2, ap. 11

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Silvia Ghiuta

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea