Familie & Relatii

#psihoterapie #anxietate #depresie #psihodiagnostic #simptome somatice

Expertul Acasa.ro, psiholog, psihoterapeut Ingrid Schiffer: Daca sanatate nu e, nimic nu e...

Majoritatea persoanelor ar putea fi tentate sa spuna ca sunt sanatoase atunci cand nu prezinta un simptom clinic, cand nu li se prescrie o reteta, atunci cand nu simt durere sau disconfort in corpul lor. Dar sanatate inseamna doar absenta unei afectiuni organice?

O persoana se poate considera perfect sanatoasa din punct de vedere medical, dar ea poate fi in acelasi timp foarte tensionata, hipercritica, irascibila, epuizata, ingrijorata sau tematoare, se poate trezi noaptea si nu mai poate adormi sau poate exploda usor in crize de furie. Este un astfel de om sanatos?

Dar unul caruia ii este mereu frica sa nu se faca de ras? Dar un partener chinuit de gelozie? Dar un copil trist, agitat sau nelinistit? Asadar, avem nevoie de mai mult decat absenta unor simptome somatice pentru a fi sanatosi!

Sanatate inseamna echilibru pe toate planurile: fiziologic, emotional, cognitiv, comportamental si social

Medicina traditionala ingrijeste un corp aflat in suferinta; psihoterapia iti reda echilibrul si starea de bine prin interventii specifice pe mai multe planuri: emotional, mental, relational, comportamental, acoperind o varietate de etape din procesul psiho-clinic precum preventia, psihodiagnosticul, interventia si recuperarea.

Stim, de asemenea, ca granita dintre minte si corp nu este fixa si ca sanatatea si boala sunt codeterminate de factori fiziologici si psihologici. Cu alte cuvinte, mintea poate modifica sau influenta practic orice functie fiziologica, de la presiunea sanguina pana la producerea de anticorpi. Putem folosi hipnoza pentru a face astfel de schimbari in corpul tau.

Durerea este simptomul principal al persoanelor care apeleaza la psihoterapie

Trasatura comuna a tuturor problemelor celor veniti la terapie este durerea si suferinta emotionala. Chiar daca ei se plang de anxietate, depresie, probleme intr-o relatie, sentimente de neadaptare sau altele, durerea si consecintele ei sunt principalul motiv pentru care clientul cauta ajutor. Insa majoritatea persoanelor vin abia atunci cand durerea nu mai poate fi suportata, amanata sau ascunsa.

Personal, iti recomand sa nu astepti prea mult! Cu cat interventia vine mai repede, cu atat va fi mai eficienta si mai putin costisitoare.

„Sa iti doresti sa fi sanatos este o parte din sanatate!” (Seneca)

In perioada 1-31 mai 2013, Luna sanatatii mentale, Cabinetul Individual de Psihologie Schiffer Ingrid iti face cadou o sedinta de psihoterapie. Pentru programari ma poti contacta la numarul de telefon: 0728 042 470 sau pe adresa mea de e-mail: schiffer.ingrid@gmail.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ingrid Schiffer

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea