Familie & Relatii

#indragostiti #adulter #cuplu

Expertul Acasa.ro, dr Ana Falca: Cand partenerul se indragosteste de... altcineva!

Am fost la o nunta, de fapt, am fost la multe nunti, cine oare le mai stie numarul? Ce-am baut, ce-am mancat, ce-am povestit, ce-am vazut, daruri, socri, miri… Fiecare nunta are frumusetea ei si la fiecare nunta te simti bine daca iti doresti acest lucru!

 La una dintre nuntile adevarate la care am fost cu sotul, desigur, cineva, care era si el cu sotia la randul lui, ma tot urmarea cu privirea. Asta e! Cum mi-a zis odata o prietena – privitul nu doare! A doua zi, la invitatia soacrei mari, am poposit la casa acesteia, unde am savurat o ciorba delicioasa si unde toata lumea era agitata si povestea care mai de care elemente mai mult sau mai putin picante din seara nuntii. La un moment dat, Domnul (sa-i zicem Nik) mi-a strecurat o carte de vizita si mi-a zis - sa ma suni maine neaparat! L-am sunat si a urmat o invitatie la unul dintre cele mai scumpe restaurante din buricul Bucurestiului! Apoi alt restaurant, apoi altul, apoi altul… In capul meu au inceput sa roiasca tot felul de ganduri, unul mai frumos decat altul, nu ma mai interesa absolut nimic, eram nerabdatoare sa aflu unde mergem data viitoare… Intr-una din garzile de la Spitalul Fundeni m-am trezit cu el in garda, venise sa ma vada, I se facuse dor de mine. Dragut, numai ca eu aveam urgenta dupa urgenta si nu aveam nici timp, nici chef de el. Asa ca, dandusi seama cam cum se mananca painea de doctor, a plecat bosumflat. Dar au urmat alte seri cu restaurante scumpe, in care nota de plata depasea salariul meu pentru o luna. Ajungeam tarziu acasa, sotul nu ma intreba nimic… Azi asa, maine asa, pana cand intr-o buna zi, iubitul meu sot si-a luat inima in dinti, m-a privit in ochi si m-a intrebat calm si linistit  – Ce se intampla cu tine? La fel de calm i-am raspuns – M-am indragostit! A stat un pic pe ganduri si mi-a spus – O sa-ti treaca! Si mi-a trecut! Daca atitudinea lui ar fi fost alta, probabil lucrurile ar fi luat o cu totul alta intorsatura… Sotul meu zice ca omul iubeste o singura data in viata! Iar eu il cred! Te poti indragosti de altcineva, dar daca iti propui sa te dezindragostesti – o poti face si pe asta, atata timp cat esti stapan pe sentimentele, pe emotiile tale, dar mai ales pe hormonii tai.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca dopamina, adrenalina, testosteronul… sunt hormoni, care actioneaza asemenea unor substante dopante, iar creierul nu mai poate gandi coerent. Depinde de fiecare cum stie sa-si gestioneze gandurile, emotiile, faptele. Din pacate, exista si profitori, sa nu mai zic de profitoare! Daca barbatii, prinsi in plasa euforiei si dezlantuirii hormonale, nu isi doresc decat o noapte sau poate maxim doua de amor, femeile au drept scop major nasterea unui copil, mai ales pentru a obtine beneficii materiale si eventual sa-i distruga familia, pe motiv ca bebelusul are nevoie de taticul lui.

Oricum, barbatii, mai ales cei casatoriti, trebuie sa-si bage bine in cap faptul ca atunci cand se culca cu o femeie pot aparea copii! Si atunci nu e mai bine sa te intrebi inainte – oare imi doresc ca aceasta femeie sa fie mama copilului meu? Iar daca acasa te asteapta sotia si copilul sau copiii merita sa-ti complici viata?

Si atunci ajungem la concluzia – viata e frumoasa, noi o complicam!

Ce facem totusi daca se intampla? Daca unul dintre parteneri se indragosteste de altcineva, incearca sa te indragostesti si tu de altul sau de alta, in acest fel adancind si mai rapid ruptura dintre voi doi, sau te reindragostesti de partenerul tau actual, vorbesti cu el, petreci cat mai mult timp alaturi de el, convingandu-l inca o data ca esti persoana cea mai potrivita pentru el!

Sursa foto: BodyAgain

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ana Falca

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea