Familie & Relatii

#cuplu #relatii # armonie in cuplu

Expertul Acasa.ro, Dona Sasarman, Life Coach: Natura umana nu e singuratatea, ci parteneriatul!

Conflictele sau relatiile armonioase cu cei din jur sunt o reflexie a starii noastre interioare. Oamenii pur si simplu apasa anumite butoane care exista in noi. Daca te invarti in aceleasi tipare toxice de relatii, solutia sta in schimbarea propriei viziuni si a strategiei comportamentale in cuplu. Echilibrul, implinirea si savoarea in relatie vine odata ce ai inteles si ti-ai invatat lectiile, constient, asumat si matur. Cat timp alegi sa actionezi pe baza obiceiurilor din trecut, vei obtine aceleasi rezultate ca in trecut. Vrei rezultate diferite, vrei sa schimbi cursul relatiei de cuplu? Atunci schimba-ti viziunea si strategia!
 

Dar atunci cand relatia de cuplu e ca un rug aprins, cand ai avut acelasi tipar de legaturi esuate sau a existat tot timpul un gol pe care partenerul nu a reusit sa il umple, e un semn ca undeva exista o neconcordanta: intre valori interioare sau valori de cuplu, intre tipare mentale sau convingeri limitative despre relatie, intre dorinta de fericire si frici, rani, neincrederi acumulate.

Daca vreti sa aveti armonie in relatia de cuplu, e nevoie sa depasiti crizele de negociere, sa construiti cai de acces unul catre celalalt si sa alegeti iubirea, nu dreptatea ego-ului.

Aceasta este si ideea  workshop-ului SHE & HIM, care poate fi rezumata astfel: Cine are nevoie EA sa devina pentru a ajunge la EL? Cine are nevoie EL sa devina pentru a ajunge la EA? Pentru ca nu atragi ceea ce vrei, ci atragi ceea ce esti.

Iata cu ce vei ramane dupa participare la workshop:

  • diferenta intre asteptari si realitate. Inveti sa-ti construiesti asteptari realiste, sa nu te mai pierzi in indecizie, in contradictii dintre oferta si asteptari. Pentru ca, drept consecinta, exista riscul de a-l pierde pe celalalt in cautarea orbitoare a perfectiunii.
  • iti asumi sa lasi in urma foste relatii, naluci ale trecutului si, impreuna cu ele, ranile si fricile pe care le-ai extras, constient sau inconstient, din ele.
  •  care e strategia prin care-ti autosabotezi fericirea in cuplu. Inveti sa faci trecerea de la strategia de sabotare la cea de asumare a fericirii si a evolutiei comune.
  •    spirala toxica a conflictelor in cuplu: intelegerea si gestionarea emotiilor extreme si a conflictelor. Primesti instrumente prin care sa-ti schimbi perspectiva si modul de a reactiona in conflicte.
  •     inveti sa iesi din propria perspectiva pentru a-l intelege si pe celalalt. Totul se intampla bilateral, contributia pentru conflictele, blocajele sau nefericirea intr-o relatie e a ambilor parteneri. Asa ca inceteaza sa-ti blamezi partenerul si indreapta-ti atentia asupra ta.
  •     inveti cum sa-ti umpli rezervorul si din alte aspecte ale vietii tale, sa nu te mai agati cu totul, sa nu te mai dedici cu totul in relatia care ajunge sa fie mistuitoare mai degraba decat echilibrata. Nevoia de recuperare a puterii personale de la partener se simte atat de acut pentru ca nu oferi din surplusul rezervei de iubire si putere, daca nu ai acest surplus.
  •     Sa stii, odata pentru totdeauna, ce fel de partener iti doresti, ce fel de relatie ti se potriveste si ce ai nevoie sa traiesti intr-o comuniune in doi.

Singura persoana careia ii apartii esti tu insuti. Optiunea de a te dezvolta si a-ti depasi propriile bariere, rani si temeri iti apartine. Cei mai multi dintre noi putem fi mult mai fericiti si impliniti. E timpul sa nu ne mai impiedicam de convingerea ca altii sunt chemati sa o faca in locul nostru. Fericirea incepe din interior. Odata ce ti-o revendici, o poti oferi si partenerului.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, conteactaza-ma aici:

Dona Sasarman
Tel.: 0745655405
dona@lifeavenue.ro
Website: www.lifeavenue.ro
E-mail:
dona@lifeavenue.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dona Sasarman

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea