Familie & Relatii

# Daniel Mois #Life Coach #trainer #expert acasa.ro #psiholog

Expertul Acasa.ro, Daniel Mois, trainer, psiholog, life coach

Expertul Acasa.ro, Daniel Mois, trainer, psiholog, life coach

Calitatile umane necesare unui bun manager, lider de grup, antreprenor sau expert in vanzari nu se dobandesc prin asimilare de cunostinte si nici prin memorare mecanica a unor proceduri! Ele sunt rodul unui proces de autoobservare, de modelare continua, de cooperare constructiva si de activare a unor resurse subconstiente. Dublate de abilitatea de a lua decizii obiective, si a genera solutiile optime fiecarei situatii in parte.

Procesul de invatare este continuu, si oamenii din jurul nostru au impactul cel mai semnificativ. Majoritatea cunostintelor, tiparelor si credintelor noastre provin din modelare, dintr-un proces subconstient de copiere al comportamentului persoanelor apropiate noua! Prin urmare, este foarte important pentru fiecare din noi sa fim mereu in contact cu modele integre si autentice.

Procesul de coaching, grupurile mastermind, brainstorming-ul, cooperarea constructiva sunt resursele cele mai valoroase de invatare eficienta, si totodata cele mai putin accesate! Iar coaching-ul individual, personalizat, 1 la 1, este resursa cu potentialul de crestere cel mai ridicat!

Rolul unui coach profesionist este de facilitator, observator si ghid. Sinergia fiind resursa care arata de ce 1+1= 3 (sau mult mai mult!) Doua creiere care fac un efort comun scot, treptat, la lumina, fiecare din ele, o parte din resursele lor subconstiente!

Pastram, reprimate in subconstient, emotii, sentimente, talente latente, care pot fi scoase la suprafata prin metode simple si rapide. Astfel incat apar rezultate uimitoare. Bazate pe emotiile reprimate, neexprimate, sau insuficient folosite.

Capacitatea de a trece peste propriile blocaje mentale, de a actiona, de a dobandi curajul necesar actiunii, se activeaza prin modelare. Prin contaminare de la alte persoane care deja au trecut prin acest proces!

Cred in potentialul fiintei umane. Imi place sa descopar resursele ascunse in fiecare din noi. Mintea noastra are acces la zone subconstiente, la resurse nebanuite, la un potential de crestere urias, aflat adesea in stare latenta. In situatii limita, de criza, aceste resurse pot fi scoase la lumina, si pot fi utilizate in beneficiul fiecaruia dintre noi!

Tot ce avem de facut este sa fim capabili sa ne reactivam potentialul deja existent.in acest scop, avem de observat cu mare atentie propriile emotii, sentimente, modul in care ne simtim, si felul in care ne raportam la cei din jur. Si sa ascutim perceptiile noastre asupra realitatii obiective. Pentru ca adesea suntem captivi intr-un tipar comportamental subiectiv, intr-o lume virtuala, intr-un Matrix creat artificial de societate si de cei din jurul nostru.

Ca si life coach si business coach profesionist, te pot ghida, te pot orienta si te pot determina si incuraja sa functionezi la cote maxime, sa iti utilizezi in mod eficient si creativ talentele latente, potentialul ascuns al mintii tale, si resursele de care deja dispui, chiar daca nu ai stiut pana acum sa le valorifici la adevarata lor valoare.

Articole scrise de Daniel Mois

  •  
  •  
Daniel Mois