Familie & Relatii

#psihoterapie #psihiatrie #expert acasa.ro #Corneliu Ungureanu #psiholog bucuresti

Expertul Acasa.ro, Corneliu Ungureanu, psihiatru si psihoterapeut

Expertul Acasa.ro, Corneliu Ungureanu, psihiatru si psihoterapeut

M-am nascut, am trait si m-am format profesional intr-o societate despre care se pot spune multe lucruri, din pacate, nu toate pozitive. Vreme de zeci de ani, locuitorilor acestei tari li s-a inoculat ideea ca aveau doua lucruri importante de facut in viata: sa aiba o origine sociala sanatoasa si sa ajunga multilateral dezvoltati.

Copiii trebuiau sa aiba note mari la scoala, iar adultii sa munceasca fericiti pe ogoare, in fabrici si uzine, dupa caz.  Se considera ca nimeni nu mai avea nici cand si mai ales nici motiv sa sufere sau sa dezvolte vreo boala psihica, in conditiile unei stabilitati sociale foarte bune.

S-a ajuns ca sanatatea psihica si, in general, problemele emotionale ale fiecaruia sa capete putina atentie sau sa fie ignorate in totalitate.

 Situatia a evoluat, si astazi un numar tot mai mare de persoane cauta ajutor specializat pentru a-si mentine sau recupera starea de bine, psihic si fizic.

 In acest context, beneficiile pe care le am atat eu, cat si pacientii mei in urma dublei calificari pe care o posed sunt usor de intuit.

Intrucat majoritatea afectiunilor umane tind sa fie de lunga durata (uneori intreaga viata), majoritatea specialitatilor medicale, printre care si Psihiatria, se adresaza in primul rand celor cu tulburari psihice cronice.

In prezent, activitatea psihiatrilor se indreapta tot mai mult si catre persoanele cu tulburari emotionale usoare, catre cei care trec prin situatii stresante de lunga durata sau se confrunta cu situatii de criza, in care capacitatea lor de a face fata este solicitata la maxim.

Sunt cerute consultatii psihiatrice si in scopul depistarii precoce a semnelor care anunta suferinta mintala, cat si pentru a exclude existenta unor astfel de manifestari.

Psihoterapia a inceput “timid”, insa ulterior a reusit sa se dezvolte in mai toate orasele mari. Este accesibila in primul rand persoanelor fara patologie psihiatrica, dar si celor aflate in tratament psihiatric.

 Sunt multi cei care au renuntat la perspectiva fatalista asupra vietii si nu se mai multumesc cu "o paine de mancat". Oamenii moderni vor sa realizeze lucruri importante, sa aiba relatii  sanatoase, sa-si cunoasca si valorifice potentialul.

 Alteori solicita suport pentru a face fata aversitatilor, pierderilor sau cauta moduri de a se adapta eficient in contexte dificile de viata.

Meseria mea este sa ofer ajutor celor care mi-l cer, in masura competentei mele. Pot face asta in timpul consultatiilor de psihiatrie, sedintelor de psihoterapie, prin articole de specialitate sau raspunzand intrebarilor celor interesati.

Formare profesionala:

  •  Medic specialist psihiatrie.
  •  Formare in "Psihoterapii cognitiv-comportamentale"" Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu Bucuresti (2004-2006)
  •  Formare in "Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse si Solutii" (2009-2011)
  •  Consiliere psihoterapica –"Sfatuirea si tehnici inrudite cognitiv-comportamentale”(2005-2006)

Publicatii:

Coautor: "Consilierea si Tehnici Inrudite in Practica Medicala", Editura Semne, Bucuresti 2012, coordonator Conf. Constantin Oancea.

Date de contact:

Corneliu Ungureanu, psihiatru si psihoterapeut
Site: mentalhealthclinic.ro
Telefon: 0724.041.000

Articole scrise de Corneliu Ungureanu

  •  
  •  
Corneliu Ungureanu