Familie & Relatii

#subconstient #energizare #dezvoltare personala

Expertul Acasa.ro, Antonia Georgescu, master trainer: Incepe dimineata cu o seara inainte! Tu decizi cine vrei sa fii ziua urmatoare

Expertul Acasa.ro, Antonia Georgescu, master trainer: Incepe dimineata cu o seara inainte!  Tu decizi cine vrei sa fii ziua urmatoare

Pentru cei mai multi, dimineata incepe chinuit, cu o perna aruncata in ceas, sau in cazul meu cu incercari nenumarate de a plimba degetul pe ecranul telefonului, ca sa-l opresc. Si cum legile lui Murphy functioneaza mai ceva ca trenurile japoneze, nu reusesc decat dupa cateva incercari. La mine functioneaza, macar. Imi piere orice dorinta de somn.

Apoi urmeaza un prelins pe langa pereti pana la baie si/sau cafea. Daca faceti ceva sport, asa ca mine, un intreg ritual de convingere pentru a intra in echipamentul de alergat sau de sala. Oricum dimineata e grea. Inca nu am cunoscut pe nimeni care sa sara vesel din pat, bucuros ca e ora 5 dimineata.

Asa ca daca putem sa incepem dimineata mai bine, cu o seara inainte. Asta inseamna sa decidem ce sa facem, cine vrem sa fim ziua urmatoare.

Iata ce poti face:

  • Daca ai obiective stabilite, e deja mai usor si mai ales daca ai deja un plan. Daca nu, e timpul pentru macar un obiectiv important. Asa macar stii de ce trebuie sa nu mai arunci cu perna intr-un ceas nevinovat.
  • Fa o lista cu tot ceea ce ai de facut in ziua urmatoare. Da-i timp subconstientului sa te ajute, sa-si reorganizeze prioritatile si sa gaseasca solutii noi.
  • Decide cine vrei sa fii. Poate iti doresti sa actionezi cu mai mult calm, sa fii un parinte mai atent cu copilul tau etc. Noteaza la timpul prezent cine vrei sa fii, ca si cum esti deja.
  • Pregateste-ti hainele si geanta pentru ziua urmatoare, pachetul de mancare, programeaza cafetiera si pregateste chiar si geanta de sport daca mergi la sala. O sa castigi timp pretios in dimineata urmatoare. Si unde mai pui ca nu vei face o cursa cu obstacole sa gasesti o camasa curata si nici nu exista riscul sa uiti fierul de calcat in priza.
  • Mediteaza cateva minute la ziua urmatoare. Cum vrei sa se desfasoare, ce trebuie sa schimbi in atitudinea ta si cum poti avea o influenta mai buna asupra celor din jur.
  • Incearca, inainte de culcare, sa-ti amintesti toate lucrurile din viata ta pentru care esti recunoscator, de la sanatate, familie, toate bunurile care iti plac si iti aduc un plus de confort. Decat sa-ti faci griji inutile pentru ziua urmatoare si sa risti o insomnie, mai bine alegi sa te cufunzi in somn intr-o stare pozitiva.

Si la final, nu uita sa te bucuri ca esti in viata si alaturi de cei dragi.

Daca esti interesat de Cursul individual de citire si invatare accelerata, lasa-ne datele si vei fi contactat in cel mai scurt timp! 

Sursa foto:  karnalikhabar.com

  •  
  •