Activitati pentru copii

# cpectacole copii #opera pentru copii #spectacole #primavara

Primavara vine cu spectacole inedite pentru copii! Unde il poti duce in weekend

Copiii sunt asteptati sa vizioneze spectacolul "Micuta Dorothy", un muzical creat special pentru ei. Spectacolul are loc la Opera Comica pentru Copii incepand cu 24 martie. Mai mult, incepand din aprilie, va avea loc si premiera baletului "Fata babei si fata mosului".

Povestea lui Dorothy s-a bucurat de un mare succes in stagiunea 2016-2017, fiind vizionata de 12.500 de spectatori in cadrul celor 32 de reprezentatii de pe scena Salii Mari. In luna martie sunt programate 10 reprezentatii ale spectacolului "Micuta Dorothy", care va ajunge astfel la un total de peste 50 de reprezentatii.

Pe 20 martie, spectatorii din Brasov sunt invitati sa vada un spectacol cu si despre tineri al Operei Comice pentru Copii: "Joc si Rock", in regia maestrului Cristian Mihailescu, bazat pe opereta "Crai Nou" de Ciprian Porumbescu. Spectacolul va avea loc de la ora 19:00 la Teatrul "Sica Alexandrescu", iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Premiera baletului "Fata babei si fata mosului"

Din 1 aprilie, Opera Comica pentru Copii prezinta o noua poveste a lui Ion Creanga: baletul "Fata babei si fata mosului", realizat de coregraful Mihai Babuska. Aceasta este a patra adaptare a unui text de Creanga, dupa succesele spectacolelor de teatru "Punguta cu doi bani" (51 reprezentatii, 5.000 spectatori de la premiera din 2016), "Ivan Turbinca" (48 reprezentatii cu 4.500 spectatori) si "Harap Alb" (45 reprezentatii cu 4.200 spectatori). Fata cinstita a mosneagului, fata cea rea a babei, baba si mosul, impreuna cu personaje fantastice, traduc in dans celebra poveste, intr-o miniatura coregrafica dedicata iubitorilor baletului, dar si celor care indragesc basmele copilariei.

"Esential pentru mine este ca spectacolul, dincolo de mesaj, sa aiba suflet. Indiferent ca-n sala sunt copii sau maturi, balerinii trebuie sa inlantuie miscari care sa transmita o stare. Altfel, toata desfasurarea de pe scena se rezuma doar la o etalare tehnica... Avem nevoie de arta cu suflet care sa aiba continut. In 'Fata babei si fata mosului' se danseaza cu pasiune, intr-o concentrare de miscari care tin loc de text, pentru ca spectacolul sa fie usor de inteles de catre cei mici", spune Mihai Babuska, cel care semneaza regia si coregrafia spectacolului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau