Activitati pentru copii

# lectii chimie #Stiinta Altfel #lectii online #chimie

NOUL sezon "Stiinta Altfel" aduce online lectiile de chimie pentru clasa a VIII-a. Lectiile sunt realizate de Fun Science impreuna cu Simona Constantin, profesor de chimie la Liceul Tehnic Cezar Nicolau

Dupa succesul inregistrat cu primul sezon „Stiinta Altfel”, Asociatia Fascination, in parteneriat cu Fun Science Romania si televiziunea educationala Da Vinci, lanseaza al doilea sezon al emisiunii pe canalul de YouTube „Profesorii Trasniti”.

Primul sezon a inregistrat deja peste 250.000 de vizualizari, iar producatorii isi propun in aceasta noua serie sa ofere in continuare o perspectiva amuzanta, trasnita si interactiva asupra stiintei.

500 de ore au fost necesare pentru a realiza a doua parte a proiectului, care include 10 episoade de chimie pentru clasa a VIII-a, inspirate din lectiile ce se regasesc in programa scolara. Sezonul 2 va putea fi urmarit pe YouTube, locul preferat al generatiei Z. Canalul de YouTube „Profesorii Trasniti” are peste 90.000 de abonati si isi propune sa fie un suport educational pentru copii, profesori si chiar si pentru parinti.

Lectiile sunt realizate si moderate dupa un concept Fun Science si adaptate intr-un limbaj accesibil copiilor cu ajutorul unui specialist in domeniu: Simona Constantin, profesor de chimie la Liceul Tehnic Cezar Nicolau.

„Noi in filmulete ne-am jucat, am ras, am glumit, dar sub aceasta forma am explicat lucrurile cu simplitate. Speram astfel ca elevii vor prinde curaj si in acest fel vor avea incredere sa puna intrebari, iar punand intrebari vor reusi intr-un final sa caute raspunsuri. Pentru noi este important ca ei sa afle ca exista legi care guverneaza lucruri pe care le intalnim in viata de zi cu zi si sa afle ca aceste legi pot fi intelese de oricine este interesat sa le descopere. Definitiile se uita, iar formarea unui vocabular de specialitate este dificila, important este insa ca la finalul vizionarii materialelor pregatite de noi, copiii sa poata explica fenomene stiintifice simple, de baza ale lumii in care traiesc” declara Simona Constantin, profesor de chimie la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau.

Fiecare episod contine raspunsuri la intrebarile din lectiile din manual, explicatii si exemple usor de inteles pentru elevi, prezentate de profesorii trasniti Spooky Iacovlev si Andreea M. Stoica, care devin adevarate gazde ale stiintei distractive. Acestia vor sa ii ajute pe copii sa se apropie de stiinta prin joaca, iar primul episod de introducere a lectiilor de chimie poate fi vizionat deja AICI.

Copiii vor putea urmari in fiecare miercuri, de la ora 17:00, cate un nou episod cu o durata de aproximativ 15 minute.

„Stiinta Altfel este proiectul nostru cel mai important. Inca de la primul sezon am inteles ca trebuie sa continuam episoadele pana la finalul anilor de gimnaziu din fizica si chimie. Sezonul 2 completeaza si finalizeaza seria intalnirilor copiilor cu chimia, urmand sa continuam cu lectiile de fizica. Am vazut toti cat de important a fost mediul online in perspectiva educationala in ultimul an, marcat de pandemia care a transformat modul in care invatam si lucram. Raspunsul primit din partea copiilor a fost unul pozitiv, de aceea suntem convinsi ca emisiunea noastra a reprezentat un suport educational insemnat in aceasta perioada.

Ne bucuram ca am gasit colaboratori incantati de acest proiect, profesori dornici sa investeasca timp, energie, idei si informatii in metode moderne de predare, precum si un partener de incredere in SmartPoint, care ne-a sprijinit cu tot ceea ce avem nevoie pentru a realiza cat mai bine emisiunea si promovarea ei” declara Andreea M. Stoica, presedinte Asociatia Fascination.

Lectiile vor fi publicate AICI si primul episod poate fi vizualizat AICI.

Surse foto: funscience.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau