Activitati pentru copii

#Grand Prix Megachess #sah copii #sah

Micutii sahisti se intrec in finala "Grand Prix Megachess la Mega Mall"

Etapa finala a primei editii „Grand Prix Megachess la Mega Mall” se va desfasura duminica, 27 noiembrie, in Mega Mall Bucuresti. Copiii cu varsta sub 11 ani se vor intrece intr-un concurs de sah rapid, ultima competitie din seria de sase etape, organizata de Academia de Sah.

 

Evenimentul se va desfasura la nivelul doi si se adreseaza copiilor cu varsta sub 11 ani (data nasterii dupa 1 ianuarie 2005), care au cunostinte de sah la nivel incepator sau intermediar. Inscrierea in competitie se va face in limita locurilor disponibile, pe baza taxei de participare in valoare de 50 lei.

Competitia „Grand Prix Megachess la Mega Mall” va debuta la ora 10:00 si va fi precedata de sesiunea de inregistrare a participantilor si sedinta tehnica. Se va desfasura in sapte runde, sistem elvetian, iar, pe durata fiecarei partide, un jucator va avea la dispozitie 10 minute. In cazul jucatorilor cu punctaj final egal, departajarea se va face respectand urmatoarea ordine in criterii: Bucholtz mediu, Bucholtz, Progresiv, numarul de victorii. Rezultatele vor fi disponibile si pe www.chess-results.com.

Festivitatea de premiere va avea loc in aceeasi zi, incepand cu ora 14:00, in cadrul careia vor fi premiati, separat de clasamentul ultimei etape, castigatorii finali ai „Grand Prix Mega Chess la Mega Mall”. Toti jucatorii care au participat la toate cele sase etape vor primi medalii de Finisher. Premierea etapei a sasea se va face separat, atat pentru baieti, cat si pentru fete, pe grupele de varsta: U8 si U11. Toti jucatorii vor primi trofee, medalii si diplome, dar si multe premii surpriza. Castigatorii finali ai „Grand Prix MegaChess la MegaMall” vor fi declarati primii trei jucatori cu cele mai multe puncte acumulate pe parcursul celor sase etape, la fiecare categorie de varsta, respectiv sub 8 ani si sub 11 ani.

Considerat unul dintre cele mai vechi jocuri, sahul se dovedeste a fi foarte important pentru dezvoltarea copiilor. Micutii care au participant la „Grand Prix Megachess la MegaMall” au avut astfel oportunitatea sa isi dezvolte atat latura intelectuala, cat si cea sociala, au invatat cum sa gestioneze rabdarea, sa gandeasca logic si sa conceapa o strategie si, totodata, si-au autodepasit limitele si au legat noi prietenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau