Activitati pentru copii

# instructori #lectii de inot pe plaja #inot

Lectii de educatie acvatica gratuite, pe plaja din Mamaia

Timp de 4 zile, in perioada 20-23 august, o echipa de instructori ai Acvatic Bebe Club vor oferi lectii gratuite de educatie acvatica, la malul marii, pe plaja din Mamaia. Cu aceasta actiune, ABC isi doreste sa creasca gradul de constientizare asupra importantei educatiei acvatice la copii, chiar de la varste foarte mici.

Inecul este principala cauza de deces in cazul copiilor cu varste de 1-4 ani, arata statisticile internationale. De asemenea, studiile arata ca participarea la lectiile de inot poate reduce cu 88% riscul de inec al copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani.

Educatia acvatica este una dintre cele mai recomandate forme de miscare, indiferent de varsta, si singura care poate fi inceputa inca din primele luni de viata, cu achizitii acvatice evidente. De asemenea, poate constitui premisa majora de siguranta in mediul acvatic pentru intreaga viata.

„De-a lungul celor aproape 8 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat ca multi parinti si-ar fi dorit sa afle despre cursurile de educatie acvatica si lectiile de inot dedicate bebelusilor mult mai repede. Exista multe prejudecati vizavi de varsta copiilor, de capacitatea lor fizica si abilitatea de a raspunde comenzilor, de teama de apa sau de oportunitatea de a incepe astfel de cursuri indiferent de anotimp. Tocmai pentru a veni in ajutorul parintilor si a oferi informatii de la profesionisti am decis sa relocam o parte din echipa ABC la malul marii pentru cateva zile”, a explicat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Astfel, o echipa de instructori ai clubului va fi prezenta pe plaja din Mamaia, pregatita sa ofere raspunsuri la intrebarile parintilor cu privire la avantajele si beneficiile educatiei acvatice. De asemenea, parintii doritori pot participa la scurte lectii direct in apa marii alaturi de copii.

Actiunea se inscrie in campania Acvatic Bebe Club de a creste constientizarea importantei educatiei acvatice. In cadrul acestei campanii, in luna martie, Clubul a lansat si prima carte dedicata educatiei acvatice scrisa in limba romana - Nu mi-e frica de apa! Prin povestile lui Bubu, ale Clarei si ale lui Andi cartea ii ajuta pe cei mici sa se familiarizeze cu pregatirea si notiunile specifice unei lectii de inot, sa inteleaga insemnatatea acesteia si sa se imprieteneasca cu apa prin jocuri si multa distractie. Volumul, realizat cu ajutorul instructorilor, medicilor pediatri si psihologilor din echipa ABC, este in acelasi timp o resursa valoroasa pentru parinti, prin rezumarea practicilor si rezultatelor studiilor privind beneficiile si avantajele practicarii inotului de catre copii.

Astfel, cercetarile arata ca inotul inceput de la varsta de 4-6 luni, poate dezvolta abilitati de comunicare si socializare, regleaza apetitul si programul de somn, reduce anxietatea de separare si intareste sistemul imunitar. De asemenea, educatia acvatica duce la cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si pune baze solide in tranzitia catre alte contexte de invatare, cum ar fi limbile straine sau alte sporturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau