Activitati pentru copii

# jocuri ingenioase #abilitati matematice #jocuri

Jocul ingenios care le dezvolta copiilor abilitati matematice

Educlass, magazin axat pe jocuri educationale, lanseaza Numberblocks, varianta in limba romana, un joc dedicat copiilor de varsta prescolara si scolara care contribuie la dezvoltarea abilitatilor matematice si la consolidarea notiunilor predate la scoala.  Numberblocks incurajeaza invatarea prin joaca, dezvoltarea gandirii critice si logicii, iar cardurile colorate ce insotesc cuburile interconectabile ii ajuta pe copii sa afle mai multe despre fiecare numar in parte.

 

Chiar inainte de a incepe scoala, majoritatea copiilor dezvolta o intelegere a adunarii si scaderii prin interactiunile de zi cu zi. NumberBlocks, cel mai recent joc educativ intrat in portofoliul EduClass, contribuie la acest lucru invitand la joaca. Mai mult decat atat, jocul are beneficii asupra motricitatii copiilor, putand fi folosit si ca joc de constructie. In plus, este un material educational ce poate fi folosit cu usurinta in activitatile din clasa, cat si acasa, unde parintii pot ajuta la consolidarea notiunilor invatate de cei mici la scoala.

„Ne-am dorit sa integram in portofoliul EduClass un joc actual care sa aduca la un loc pasiunea celor mici pentru a construi, dar si nevoia de a invata, intr-un mod mai putin formal, notiuni elementare de matematica si nu numai. Numberblocks reuneste astfel, deopotriva, notiuni despre culori, dar si de reprezentare a cantitatilor, de exemplu. Mai mult, prin combinarea seturilor, se pot face operatii matematice complexe, fiind astfel usor de utilizat si de copiii mai mari”, a precizat Anca Leibovici, manager EduClass.

 

Setul de activitati Numberblocks produs de Learning Resources este inspirat din serialul TV cu acelasi nume, un serial educativ de desene animate, din care copiii pot invata intr-un mod distractiv despre numere si operatii matematice.

Astfel, cu ajutorul Numberblocks, invatarea se bazeaza in special pe intuire si manipularea directa a obiectelor, iar copiii cu varste intre 3 si 8 ani pot invata numerele, diferite operatii matematice, secventierea numerelor si relatia de tip intreg-parte, intr-un mod amuzant, prin joc. De asemenea, cuburile ii ajuta pe cei mici sa inteleaga concepte matematice precum relatia dintre numere – mai mare/mai mic -, descompunerea acestora sau impartirea lor in numere pare si impare, dar poate fi folosit si pentru a explica notiuni mai avansate de matematica, cum ar fi inmultirea sau fractii simple.

In plus, jocul este livrat alaturi de carduri de activitati, care sa-i inspire pe parinti si sa-i ajute sa ghideze copiii in dezvoltarea abilitatilor matematice. Jocul poate fi comandat in 2 variante de 251 piese si 290  piese, respectiv cu operatii pana la 10 sau 20.

„Numberblocks respecta nevoile generate de particularitatile de varsta ale copiilor din clasele mici, pentru ca presupune o abordare bazata pe stimularea activitatii prin joc: prin folosirea sa ca suport intuitiv, el ofera o modalitate concreta de insusire si exersare a conceptelor matematice, pentru ca elevii de varsta scolara mica se afla inca in stadiul operatiilor concrete, in care invatarea trebuie sa se bazeze in special pe intuire si manipularea directa a obiectelor. Astfel, cu ajutorul cuburilor Numberblocks, conceptele abstracte de reprezentare, comparare si compunere/descompunere a numerelor se transforma in actiuni concrete, palpabile, usor de inteles prin utilizarea de obiecte din universul apropiat al copiilor. Ne-a fost mult mai usor sa ne insusim si sa practicam diferitele moduri de a descompune un numar natural, tehnica atat de importanta pentru ca este predecesoare adunarii si scaderii”, precizeaza Larisa Volentiru, prof. pentru invatamantul primar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare