Activitati pentru copii

#copii mici #joc si joaca #activitati copii

Joc si joaca: idei perfecte pentru zilele cu cei mici

Copiii gasesc modalitati de a se juca, indiferent de anotimp si loc. Din fericire, nu se incheie vara fara ca parintii sa bifeze o serie intreaga de jocuri numai bune de pus in scena in aer liber. Daca ai nevoie de putina inspiratie, uite cum poti consuma energia aparent interminabila a celor mici:

Plimbari in aer liber

Miscarea este extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa a copilului. Astfel, plimbarile in aer liber si curat sunt solutia perfecta. Pentru ca totul sa fie mai palpitant, te poti ajuta inclusiv de triciclete copii pentru plimbarile voastre. Mersul simplu s-ar putea sa fie putin plictisitor sau poate solicitant pentru cel mic, pe distante mai lungi. De aceea, unele triciclete au si o maneta care ii permite adultului sa impinga sau sa controleze tricicleta. Vorbim deja despre o evolutie uriasa a independentei celui mic, mai ales ca el va merge mereu cu fata (poate in carucior mai este transportat si invers). Varsta este cea care dicteaza caracteristicile unui astfel de accesoriu: cum sa fie spatarul, cu sau fara curele de siguranta, cu sau fara bara de protectie etc. Oricare ar fi alegerea, trebuie sa tinem cont de culoare. Daca este culoarea preferata a celui mic, este perfect.

De-a v-ati ascunselea

Jocurile copilariei parintilor nu si-au pierdut farmecul, mai ales daca sunteti la o petrecere sau aniversare cu cei mici. Cand distractia organizata are mai multi participanti, de varsta apropiata, fericirea este garantata. Nu uita sa te asiguri ca toata lumea a inteles regulile si ca indiferent cine pierde sau castiga, participarea este cea mai importanta (competitia constructiva poate fi lasata pentru alte ocazii).

Soare si apa

Cu siguranta, poti opta pentru mare sau piscina alaturi de cei mici, atata timp cat veghezi constant siguranta lor. O schimbare de peisaj, chiar si pentru cateva ore, are un efect benefic asupra tuturor. De obicei, gasesti si spatii special amenajate pentru cei mici, piscine dedicate lor, spatii de joaca sau alte atractii potrivite varstei. Cu putina cercetare, poti alege chiar zile in care exista programe de animatie pentru copii, jocuri dedicate lor sau populara distractie cu spuma. Cu un buget decent, poti achizitiona o multime de accesorii (colac, saltea, jucarii pentru nisip etc.) care sa iti dea siguranta ca energicii tai vor avea ocupatie. Nu uita de factorul de protectie solara, care pentru cei mici trebuie sa fie cat se poate de ridicat. Hidratarea si acoperirea capului sunt indicate la orice varsta.

Vreme rea? Camping!

Nu, nu ai citit rau. Doar ca pe vreme rea campingul se poate muta cu foarte mult succes intr-un colt al casei. Cateva paturi sau cearsafuri, aranjate sub forma de cort, lumini ambientale, pernute comode si ceai cald - o reteta care s-ar putea sa iti prinda foarte bine si tie. Puteti colora in cortul improvizat, citi povesti, faceti jocuri de umbre sau mimati animale. Cand aproape epuizati ideile, mai aruncati un ochi si pe afara - e posibil sa va treziti cu o vreme numai buna de iesit la aer proaspat.

Reusim doar uneori sa avem suficient de mult timp pentru a ne juca alaturi de puii nostri. De aceea este important sa profitam de fiecare anotimp, cu farmecul pe care il are si cu specificul jocurilor, implicit . Cu fiecare noua experienta, cei mici invata, se dezvolta si se simt excelent, intr-un mediu care le este prietenos si sigur - familia. Orice varianta de joc sau joaca ai alege, poti avea siguranta ca, de fapt, investesti, indirect, intr-o perspectiva mai larga pentru cel mic.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau