Activitati pentru copii

#hobby copii #activitati copii #hobby

Hobby-uri pentru copii: Ce pot face copiii in timpul liber

Parintii sunt din ce in ce mai preocupati de pasiunile si inclinatiile copiilor catre anumite activitati sau domenii. Inca de la varste fragede ii duc la cursuri de dansuri, pictura, fotografie, sport, tenis sau fotbal. Chiar daca acestia nu ajung sa fie profesionisti intr-una din aceste domenii, fiecare curs ii ajuta sa isi dezvolte abilitati importante atat personale, cat si acadamece.

Creativitatea, comunicativitatea, spiritul de echipa si multe alte astfel de abilitati pot fi insusite si dezvoltate prin intermediul activitatilor extracuriculare. In plus, copiii isi vor pierde energia intr-un mod benefic si util.

Ce pot invata copiii din trei activitati facute in timpul liber

1. Pescuitul

Pescuitul este privit ca o activitate relaxanta si mai putin antrenanta, dar care are numeroase beneficii asupra starii psihice si care contribuie destul de mult la dezvoltarea atentiei distributive, la cresterea capacitatii de concentrare si este o modalitate de eliberare a energiilor negative. In plus, ii ajuta pe cei mici sa inteleaga biosfera acvatica si sa isi imbogateasca cunostintele despre pesti. Baietii sunt cei care au de cele mai multe ori inclinatie catre aceasta activitate si sunt, de altfel, cei mai indemanatici cu ustensilele de pescuit.

Data viitoare cand mergi la pescuit, ia-l si pe cel mic, cumpara-i o undita, o plasa de peste, capcane de raci si arata-i cum se folosesc. Cu siguranta va fi incantat de aceasta propunere.

2. Pictura

Inclimatia spre pictura este cea mai de pret comoara a unui copil, si nu pentru ca ar fi superioara celorlalte, ci pentru ca le dezvolta numeroase abilitati. Creativitatea este cea care sta la baza acestei pasiuni si care ii ajuta sa conceapa lucrarile de alta. Pe de alta parte, pictura ii ajuta sa isi dezvolte capacitatea de concentrare si sa gandeasca in perspectiva. Catre aceste activitati sunt atrasi atat baietii, cat si fetele.

Cumpara-le o trusa de pictura cu diferite culori, pensule, un sevalet si alte materiale necesare pentru a incheia picturile.  

3. Fotografia

Desi pare o activitate pentru cei mari, fotografia poate fi utila si atractiva pentru cei mici, mai ales ca s-au nascut in avalansa tehnologiei. Fotografia ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea, capacitatea de concentrare, atentia la detalii si sa aiba viziune asupra lucrurilor din jur. In aceeasi masura, fotografia ii ajuta sa elibereze energia si sa ia contact cu natura. Iar, cu mult exercitiu, pe viitor poate deveni un blogger sau un vlogger de succes, in prezent, fiind o “meserie” a multor tineri.

Cumpara-le un aparat foto profesional sau un telefon mobil performant usor de manuit. Explica-i cum se foloseste si lasa-i cale libera spre aceasta arta.

Sursa foto: Pexels

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare