Activitati pentru copii

# cursuri pian #activitati copii #pian

De ce sa iti dai copilul la un curs de pian la Scoala Armonia

Inscrierea copilului vostru la un curs de muzica pentru incepatori reprezinta o buna decizie care ii va inlesni celui mic integrarea mai buna pe viitor in societate.

Beneficiile pe care le aduce un curs de pian la scoala de muzica scoalaarmonia.ro

Copilul va deveni mai sensibil, mai creativ, mai sociabil, mai perseverent, pe masura ce va descifra tainele pianului.

Cu cat invatarea acestui instrument muzical complex se va produce mai devreme, aceste aptitudini se vor manifesta mai rapid si vor fi pastrate pe parcursul intregii lui vieti.

Specialistii considera ca, daca se porneste la invatarea pianului chiar de la varsta prescolara, cititul si scrisul vor fi mult mai usor insusite. La fel si limbile straine.

Totul este ca prichidelul vostru sa iubesca jocul de a apasa pe clapele pianului, sa isi doreasca el insusi sa studieze, nu sa fie obligat de catre parinti si profesorii de muzica sa faca acest lucru.

Doar astfel, cand nu i se impune din exterior sa invete acest instrument muzical deosebit, motivatia si perseverenta vor fi elemente care il vor purta pe copil spre telul visat: acela de a putea canta anumite partituri care ii plac, eventual apartinand unor genuri muzicale diferite, ba chiar va putea si compune linii melodice originale, dezvoltandu-si astfel creativitatea.

Cu cat paleta de stiluri muzicale abordate in cadrul lectiilor de pian pentru incepatori va fi mai mare, cu atat si placerea de a petrece timp perfectionandu-si tehnica interpretativa o sa creasca.

E. Durkheim arata acum mai bine de o suta de ani faptul ca participarea unui copil la o scoala (inclusiv la o scoala de muzica privata, urmand cursuri de pian, chitara, canto, ba chiar si cursuri de actorie si miscare scenica) ii va permite celui mic ca sa descopere un univers mult mai vast, diferit de cele mai multe ori de acela familial.

Muzica are un rol social puternic, deoarece, precum se stie, este un limbaj universal, care atinge coardele sensibile ale sufletului, permite dezvoltarea sociabilitatii si empatiei la cote foarte inalte.

Conform numeroaselor studii realizate de-a lungul timpului, interpretarea pianistica la copii dezvolta abilitatile spatio-temporale mai rapid decat alte activitati specifice varstei lor.

Auzul si abilitatile motrice ale muzicienilor sunt mai dezvoltate, inclusiv coordonarea miscarilor in spatiu, deoarece pentru a canta la acest instrument special, pianul, este nevoie mai mult decat in cazul altora de o concentrare foarte buna.

Efectele invatarii pianului la copii

Un copil care a urmat cursuri de muzica, in special de pian, va avea mai multe sanse de a obtine rezultate scolare mai bune, deoarece deja el este obisnuit cu relatia elev-profesor, cu o disciplina stricta, cu studiul individual si cu focusarea puternica pentru obtinerea de rezultate bune prin depunerea de efort personal sustinut.

Deoarece nu se poate sa inveti pianul fara a cunoaste si notiuni de baza de teorie muzicala, dezvoltarea anumitor zone din creierul copilului cunosc o dezvoltare accelerata, asa incat creste mult capacitatea de adaptare la nou, concomitent cu rapiditatea in invatarea diferitelor limbi straine (fiecare dintre acestea cu muzicalitatea sa specifica).

Viteza sporita in lecturarea si intelegerea unor partituri va fi de folos si daca, ulterior, copilul va dori sa invete sa cante si la alte instrumente muzicale.

Ramanand la pian, iata intr-o mica sinteza, de ce este bine sa iti inscrii copilul la un curs de pian:

  • pianul este un puternic antidot impotriva stresului, chiar daca este un simplu hobby la varsta adulta;
  • creste increderea si stima de sine, mai ales in momentul in care se interpreteaza o lucrare pianistica ce are un grad de dificultate ceva mai ridicat;
  • intensifica spiritul de echipa, empatia, valori esentiale pentru o buna integrare in societate ca tanar si ca adult;
  • mareste sensibilitate, deoarece face creierul mai creativ, mai expresiv.

Daca cele de mai sus v-au convins, va invitam la Scoala Armonia din Bucuresti, unde o echipa tanara si entuziasta de muzicieni cu real talent pedagogic va pot introduce copilul in fascinantul univers al muzicii de calitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau