Activitati pentru copii

#cursuri copii #copii

Cursurile pentru copii ii ajuta pe acestia sa dobandeasca un stil de viata echilibrat, la maturitate!

Scoala romaneasca are atat merite, cat si lipsuri. Ea le ofera copiilor o serie de informatii teoretice, insa ii pregateste in mai mica masura pentru provocarile vietii reale. Prin urmare, parintii responsabili inteleg importanta unor cursuri pentru copii care permit dezvoltarea calitatilor si deprinderilor neglijate la clasa.

 

Un exemplu in acest sens este reprezentat de Success Academy, singura scoala din Romania care pleaca de la cerintele specifice mediului de business si completeaza fericit orice traseu educational ales de cursant in scoala clasica. Aici, anul de studiu include 33 de sesiuni de cursuri de dezvoltare personala, predate atat in limba romana, cat si in engleza, la un nivel adaptat cunostintelor detinute de participanti.

In cadrul acestor cursuri pentru copii oferite de traineri cu experienta nationala si internationala atat in educatie, cat si in business, sunt abordate numeroase subiecte esentiale pentru dezvoltarea ulterioara, a caror importanta va fi deplin resimtita la varsta adulta. Iata cateva dintre temele abordate si maniera in care sunt tratate!

Organizarea timpului

Timpul reprezinta una dintre cele mai importante resurse pe care fiecare persoana le are la dispozitie, iar modul in care este folosit poate sa faca, de multe ori, diferenta intre reusita si esec.

Prin urmare, participantii la aceste cursuri pentru copii au ocazia sa invete tehnici eficiente de management al timpului, astfel incat sa se obisnuiasca sa planifice etapele necesare pentru a-si atinge telurile.

Una dintre lectiile insusite se refera la intelegerea faptului ca atingerea obiectivelor importante dureaza, Prin urmare, cei mici invata ca este important sa fie rabdatori si sa se bucure de fiecare pas pe care il fac pe drumul spre succes, fara insa a pierde din vedere esentialul, scopul final pe care doresc sa il atinga.

Notiuni de baza de Personal Finance

Lipsa unei educatii financiare primite in perioada dezvoltarii conceptiilor generale despre viata poate sa afecteze in mod nedorit dezvoltarea unei persoane. Prin urmare, unul dintre cele mai importante cursuri pentru copii este cel in cadrul caruia acestia invata cum sa isi gestioneze bugetul.

In societatea actuala, ei sunt expusi inca de mici la diferite reclame si strategii de marketing, care ii indeamna sa cumpere anumite produse, dintre care unele nu sunt folositoare. Printre altele, cursul de educatie financiara dedicat copiilor si adolescentilor isi propune sa demonstreze falsitatea ideii care afirma ca esti cu atat mai fericit cu cat cheltuiesti mai mult.

Sunt insusite modalitati eficiente de gestionare a banilor, se vorbeste despre venituri, cheltuieli, credite, investitii si sunt invatati termeni esentiali pentru a construi o atitudine corecta fata de finantele personale.

Empatia sau inteligenta interpersonala

Teoria inteligentelor multiple sustine ca exista mai multe modalitati de a intelege realitatea inconjuratoare si de a participa la ea. Printre acestea, sunt scoase in evidenta skill-urile interpersonale, care intra in actiune in momentul in care vrei sa comunici eficient si sa interactionezi cu cei din jur cu usurinta.

Numite si soft skills, abilitatile insusite la aceste cursuri pentru copii reprezinta un criteriu relevant pentru orice angajator. Prin urmare, construirea lor este importanta pentru imbunatatirea capacitatii de a construi cariera dorita, la varsta adulta. De exemplu, cursantii invata sa acorde atentia cuvenita limbajului non-verbal, sa asculte activ sau sa sustina o prezentare in fata unui auditoriu.

Datorita urmarii unor cursuri pentru copii alese in mod inspirat, se pun bazele unui stil de viata echilibrat, la maturitate. Succesul se pregateste din timp si sansele de reusita sporesc, atunci cand ai parte de sustinerea necesara inca din perioada in care se cladeste o personalitate!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Top