Activitati pentru copii

#craciun #cadouri #copii

Cum sa pregatesti cadouri impreuna cu copilul tau. 4 idei spectaculoase

Daca vrei ca si copilul tau sa invete sa se bucure de sarbatori asa cum o faci tu, dar si sa invete cat de important este sa daruiesti - de multe ori fara sa astepti nimic in schimb - trebuie sa-l/o antrenezi in activitatile ce tin de acest obicei. 

Incepe cu cumparaturile

Faceti impreuna o lista pe care sa includeti si persoanele dragi copilului. Sigur are o prietena sau un prieten care intra pe lista de Craciun. Treceti impreuna pe lista bunicii, fratii, rudele apropiate, prietenii. Apoi ganditi-va la ce cadouri le-ar placea acestora. Mergeti impreuna la cumparaturi si faceti tot posibilul ca si copilul sa participe la luarea deciziilor. Asa va simti ca are un cuvant de spus, va empatiza cu destinatarul cadoului si se va entuziasma la gandul bucuriei ce i-o va face. 

Impachetare cu stil si imaginatie 

Odata facute cumparaturile, urmeaza partea distractiva. Adica impachetatul cadourilor. Nu le aruncati intr-o punga de cadouri si gata! Parte importanta a darului, impachetarea inseamna imaginatie si dedicare. Este la fel de importanta ca si achizitia in sine. 

Invatati copilul sa se inspire din obiectele din jur. Sa nu fie niciodata astfel in pana de idei. Cadourile pot lua diverse forme si poat avea felurite decoratiuni. O pana de paun, un canaf de la un snur de perdea, o jucarie la care este gata sa renunte, o bentita ramasa de la rochia de serbare sau decoratiuni pregatite impreuna capata o semnificatie deosebita in acest fel, exact ca in exemplele noastre. 

Amprenta personala, originalitatea intr-un lucru atat de banal il vor invata cat este de usor si de important sa fie diferit in orice situatie.

Cadouri cu suflet

De asemenea, introducand in lista de daruri si acele cadouri care nu sunt neaparat scumpe, ci mai degraba de suflet - o felicitare scrisa manual, un tablou pictat de cel mic, prajituri facute impreuna etc - vor conferi o noua semnificatie gestului de a darui. 

Voi ce cadouri ati pregatit impreuna cu copilul vostru?

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau