Activitati pentru copii

# concurs programare copii #concurs

Concurs pentru micii programatori

Copiii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, care au cunostinte de baza de programare in Scratch sau code.org sunt asteptati sa participe la concursul national dedicat micilor programatori.

Programul #SuperCoders, organizat de Orange Romania, continua cu cea de-a doua etapa.

In prima etapa a concursului "Caravana SuperCoders" s-au inscris aproximativ 500 de copii care au facut primii pasi in lumea programarii. Caravana a ajuns in 10 orase din tara, precum: Iasi, Focsani, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Constanta, Galati, Braila, Craiova si Targu Jiu.

Concursul se desfasoara in perioada 6-26 noiembrie, iar participantii sunt asteptati sa-si inscrie proiectele pe care le vor realiza in Scratch sau code.org pe pagina Orange.

Concursul se adreseaza copiilor cu varste intre 10-13 ani care sunt pasionati de jocuri, calculatoare si programare si sunt familiarizati cu scratch.mit.edu sau code.org. Participantii pot fi elevi care isi doresc sa aprofundeze domeniul programarii, indiferent daca au participat sau nu la atelierele #SuperCoders de anul acesta sau din trecut.

Participantii trebuie sa continue, printr-o animatie creata in Scratch si code.org, povestea:

"Cu mult timp in urma, inainte sa existe problema poluarii si deseurilor, planeta Pamant era un loc mirific cu aer curat, multe paduri si apa albastra ca cerul. Nu dupa mult timp au aparut anakinii, o specie invaziva care a inceput sa se hraneasca cu tinuturile verzi si sa polueze apele Pamantului. Nu departe de noi, intr-o alta galaxie, traia Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care prin puterile sale magice de a scrie cod putea sa rezolve orice problema. intr-o zi, cavalerul Coder a ajuns din intamplare cu nava sa spatiala pe planeta Pamant si ...".

Ce pot castiga participantii?

Copiii care vor realiza cele mai bune 50 de aplicatii vor avea posibilitatea sa participe la urmatorul modul de invatare, SuperCoders Online Academy, un curs interactiv de coding care ofera concepte de baza ale limbajului de programare Python.

In plus, Orange Romania va oferi primilor 50 clasati, in functie de punctajul obtinut, urmatoarele premii:

  • Un premiu I - un Lenovo YogaBook Black 4G Win 10Pro 64GB,
  • Doua Premii II - cate o tableta Samsung Galaxy Tab A 10.1 LTE T585 white si
  • Trei Premii III - cate un set de casti FreshNRebel Caps Wireless Headphones si boxe FreshNRebel bluetooth Rockbox Cube

Juriul SuperCoders

Proiectele create de viitorii SuperCoders vor fi evaluate de un juriu de specialitate. in selectarea celor 50 de castigatori, criteriile de evaluare vor fi: tema si complexitatea ei, estetica si creativitate, logica si functionalitate.

Juriul SuperCoders este format din Roxana Rugina (fondatoarea Simplon Romania, partener al proiectului SuperCoders 2017), Veronica Dogaru (Corporate Communication Manager, Orange Romania), Giorgiana Vlasceanu (Codette Romania), CreativeMonkeyz (vloggeri si creatori de continut), Catalin Butnariu (presedinte RGDA - Romanian Game Developer Association).

Castigatorii vor fi anuntati pe data de 12 decembrie pe site-ul orange.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau