Activitati pentru copii

# daruire carti copii #carti copii #carti #copii

Cele mai bune carti pe care sa le daruiesti copilului tau

In zilele de azi, din ce in ce mai multi copii sunt tentati sa dea curs distractiilor online si sa uite de metodele mai vechi de relaxare. Cu toate ca iti sunt cunoscute dezavantajele utilizarii in exces a tehnologiei, nu le poti inlatura 100% accesul celor mici la aceasta. Pentru a produce o schimbare majora in viata celui mic, ar fi de preferat sa iti concentrezi atentia asupra tipului de continut ce il va tine cat mai ocupat. Unii copii au o predispozitie mai mare catre desen, iar altii catre poezie sau muzica. Asta nu inseamna ca, daca nu le aloci timp pentru anumite activitati, acestia nu vor fi bucurosi sa le descopere. Cu siguranta stii si tu ca dorinta de explorare a variilor posibilitati si curiozitatea sunt caracteristici esentiale ale copilariei. Avem o selectie de cartii copii menita sa te ajute in dezvoltarea celui mic. Te invitam sa parcurgi articolul pentru a le descoperii.

Incepe cu lecturi usoare, de fictiune!

Daca vrei sa ii starnesti copilului abilitatile lingvistice si sa il ajuti sa navigheze realitatea printr-o gama mai mare de intelesuri, ar fi bine sa incepi de la o varsta frageda cu lecturi usoare din genul fictiunii. Roald Dahl este un autor celebru din sfera literaturii pentru copii, iar printre volumele sale de seama se numara: Matilda, Uriasul bun si prietenos, Charlie si fabrica de ciocolata etc. Aceste lecturi contemporane, dedicate copiilor sunt perfecte pentru a le crea un obicei de lectura celor mici. In plus, fiind opere contemporane, copiii se vor identifica mai mult cu lumea povestilor ilustrate in aceste volume decat cu povestile cu care am crescut noi. Astfel, nu riscam sa ii plictisim sau sa le pierdem interesul pentru lectura.

Daca vrei sa stimulezi curiozitatea celui mic, te sfatuim sa cauti lecturi usoare cum ar fi

Faraonul Kheops si vrajitorii, ce sunt menite sa il introduca pe cel mic in lumea fascinanta a folclorului egiptean. Ca orice alt popor, si egiptenii au un numar vast de basme si povestiri cu talc, transmise prin viu grai sau prin scris. Din pacate o mare parte din cele transmise pe cale orala au suferit modificari si unele chiar au disparut, insa in cartea lui Constantin Daniel si Ion Acsan exista un numar impresionant de basme din perioada faraonilor pana in zilele mai moderne. Putem enumera Simba Marinarul, Ali Baba si cei 40 de hoti, Iosif si femeia lui printre cele mai cunoscute basme cuprinse in acest volum.

Alege carti care dezvolta imaginatia copiilor!

Tot in sfera literaturii fantasmagorice il gasim si pe Eusebiu Camilar cu al sau volum Povestiri istorice, ce este menit sa starneasca curiozitatea celor mici cu ale sale tablouri istorice, cu actele de vitejie ale personajelor ce doresc sa isi apere patria si cu frumusetea morala a poporului. Prin acest volum, cei mici vor avea acces la o lume incredibila de povesti menite sa le starneasca si sa le dezvolte imaginatia.

Daca vrei sa iti ajuti copilul sa priveasca mai in detaliu pozele si imaginile, te sfatuim sa ii cauti anumite volume ilustrate ce pot sa il ajute in acest sens. De exemplu, Istoria lumii pentru copii in 100 de imagini este un exemplu minunat de cum putem sa ii ajutam pe cei mici sa primeasca informatii despre acelasi eveniment in doua moduri: grafic si scris.

Incurajeaza-i curiozitatea pentru stiinte!

Cu totii stim ca atunci cand esti mic esti ca un burete ce absoarbe informatie din orice loc, si de cele mai multe ori parintii profita de aceasta perioada din viata copilului lor pentru a-i putea dezvolta noi interese de care sa se tina pana la sfarsitul vietii. Pentru a-i satisface celui mic curiozitatile stiintifice, iti recomandam volumul I wonder why soap makes bubbles. Astfel, nu numai ca il ajuti sa inteleaga anumite procese naturale sau chimice, dar ii vei inspira si iubirea fata de cititul intr-o limba straina. Tot in sfera descoperirilor stiintifice poti gasi intr-un anticariat online volume, ca de exemplu: Vremea, Spatiul, Robotii, si nu numai.

Daca vrei sa explorezi mai multe carti pentru copii te invitam in sectiunea dedicata din site-ul nostru.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau