Activitati pentru copii

#activitati copii #timp liber #copii #parinti

3 activitati pentru copii pe care sa le faceti impreuna in timpul liber

Toata lumea stie ca timpul petrecut alaturi de copii este foarte important si de mare impact pentru acestia. Incercati sa petreceti cat mai mult timp alaturi de copii, facand diferite activitati care sa ii bucure si pe ei, dar si pe voi, in calitate de parinti.

De multe ori, din cauza programului incarcat de la munca, parintii ajung sa neglijeze copiii, lasandu-i la gradinita, la scoala, la un program after-school sau la bunici, fara sa isi dea seama ca petrecerea unui timp îndelungat alături de copii va avea un impact emotional pozitiv asupra acestora.

Iata trei activitati pe care parintii le pot face in timpul liber alaturi de copii.

1. Pictori iscusiti

Atunci cand ai o zi libera de la job si vrei sa petreci timp cu copilul tau, poti picta alaturi de acesta. Intreaba-ti copilul ce parere are despre aceasta activitate, iar daca ideea ii surade, poti achizitiona culori pentru pictura, cu ajutorul carora sa faceti anumite desene. Aceasta activitate este una creativa si va ajuta la relaxare, iar copilul se va bucura cu siguranta de faptul ca pictezi alaturi de el. Poti alege chiar si o tema de pictura, de exemplu il poti ajuta sa creeze un tablou de familie.

2. Sportivi

Sportul este cea mai buna alegere pentru dezvoltarea copiilor, mai ales atunci cand vor ajunge la varsta adolescentei si chiar si cand vor fi adulti. Sportul are multe beneficii, in principal sustinerea sanatatii. In functie de varsta copilului, il poti inscrie la nenumarate sporturi, insa trebuie sa fie unul la care acesta sa mearga din placere, nu din obligatie. Cel mai probabil, vor exista anumite sporturi care nu il vor incanta, asadar nu se va simti in largul lui participand la orele respective. Pentru a simti ca esti alaturi de el insoteste-l atunci cand merge la sport. Poti sta pe margine sa il urmaresti si sa il sustii, iar el va fi foarte incantat de acest lucru. De asemenea, in weekend-uri sau cand aveti timp liber puteti merge in parc si puteti face sport impreuna. Puteti alerga, puteti face exercitii fizice sau va puteti juca baschet, fotbal, tenis, volei si multe altele. Daca va practica sport de mic si daca parintii ii vor fi alaturi, copilul va lua aceasta activitate ca un model de viata si va face sport si atunci cand va creste. Sportul ii stimuleaza inteligenta si il mentine in forma.

3. Turisti in propriul oras

Probabil ca tu, ca parinte, deja ai vazut atractiile turistice care exista in orasul in care locuiti, insa poate copilul, care fie este mic sau poate pentru ca pur si simplu nu a avut ocazia, nu a vazut aceste obiective. O idee excelenta prin care puteti petrece timp impreuna poate fi vizitarea unui muzeu. Puteti cauta anumite expozitii special organizate pentru copii. Pentru a petrece timp in aer liber, puteti planui un picnic intr-un parc in care nu ati mai mers inainte, iar in acest fel copilul se va bucura de o zi in natura alaturi de parinti.

Trebuie sa retinem faptul ca petrecerea timpului alaturi de copiii nostri este cel mai important lucru in sanatatea lor emotionala, si oricat de obositi am fi trebuie sa gasim metode de relaxare alaturi de acestia pentru a nu se simti neglijati niciodata. Cea mai buna alegere este de a gasi macar o ora pe zi in care sa desfasuram anumite activitati, sau pur si simplu sa alegem un joc pe care sa il jucam impreuna. Aceste activitati ne vor ajuta si pe noi, ca parinti, sa lasam stresul de la locul de munca deoparte.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului