Activitati pentru copii

# tabara la mare # tabara la munte #tabara copii #tabara

1, 2, 3, start tabara! Cu Wind Discovery la munte si la mare!

Wind Discovery, organizatori de tabere pentru copii, spera intr-o deschidere la timp a sezonului de vara.

Dupa o perioada indelungata petrecuta acasa, cu siguranta o iesire in natura ar fi benefica pentru toata lumea. Scoala online i-a obosit nu doar pe copii, ci si pe parinti, asa ca, nimanui nu i-ar strica o perioada de vacanta, iar copiii cu siguranta ar fi incantati sa si-o petreaca in natura.

Chiar daca in aparenta este o perioada in care ne odihnim mai mult decat de obicei, totusi pentru minte, corp si de ce nu, suflet, este nevoie de iesiri in natura, este nevoie de relationare, de socializare.

Multe planuri au fost anulate din cauza coronavirusului, dar atat parintii, cat  si copiii spera sa se incheie aceasta perioada de restrictii.

Specialistii sunt de parere ca taberele sunt importante, cu conditia sa se ia toate masurile ce se impun pentru protectia adecvata. Din fericire, exista personal suficient la Wind Discovery, atat numeric, cat si la nivel de calificare, sa se ocupe de copii. De fapt, nu doar sa se ocupe, ci mai ales sa le reaminteasca de cate ori este necesar regulile ce se impun.

Tinand cont ca in cazul Wind Discovery, exista un supraveghetor la fiecare 6-7 copii, exista premisele necesare si suficiente respectarii acestor reguli. Marele avantaj: majoritatea activitatilor se deruleaza in aer liber, nu in spatii inchise (drumetii montane, mountain bike, escalade).

Cei de la Wind Discovery au pregatit deja o lista cu tabere de vara pentru copii in 2020, asa ca tot ce avem de facut este sa ne pastram speranta ca lucrurile se vor indrepta si vom putea sa ne bucura din nou de mare, de munte, de soare, de padure, de aventura. Daca totul decurge bine cu revenirea la o viata normala, iata propunerile de tabere pentru sezonul de vara:

●      MTB la Azuga (22-28 Iunie)

●     Discovery Sithonia Grecia (29 Iunie - 5 Iulie)

●     MTB - Istorie la Sighisoara (6-12 Iulie)

●     Tabara in Delta Dunarii (13-19 Iulie)

●     Drumetie la Sambata de Sus (20-26 Iulie)

●      MTB - escalada la Sambata de Sus (27 Iulie - 2 August)

●     Escalada si orientare in Retezat (3 - 9 August)

●     Supravietuire si camping la Cindrel (10 - 16 August)

Printre punctele esentiale necesare a se respecta in cazul taberelor pentru copii in aceasta perioada ar fi favorizarea activitatilor cu desfasurare in natura, care nu presupun contact direct si cresterea masurilor de igiena.

Exista speranta ca se va da drumul la tabere in aceasta vara, o masura care cu siguranta i-ar bucura nespus pe cei mici. Cu siguranta copiii isi doresc cu ardoare o astfel de escapada, deci, nu trebuie sa-i convingem ca este spre binele lor si al familiilor lor sa respecte regulile taberelor adaptate conditiilor actuale. Dar pe copii nu trebuie sa-i convingem pentru ca stim cat de mult isi doresc o astfel de escapada.

Sufletul acestor tabere, Alexandru Ghica (absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Facultatea de Kinetoterapie) are o experienta de peste 17 ani ca profesor si antrenor. El insusi sportiv de performanta, participand la multe competitii nationale si internationale de inot, ciclism, atletism, Alex Ghica este de asemenea antrenor de triatlon, profesor monitor de ski (cu certificat ANC), precum si ghid montan (cu certificat ANC).

Ce le place copiilor atat de mult? Totul! Toate activitatile inedite de care micii aventurieri n-au cum sa nu se entuziasmeze.Taberele de vara dar si taberele de iarna pe care cei de la Wind Discovery le organizeaza an de an sunt deja cunoscute de multi copii din Romania, marturie stau parerile celor care isi lasa impresiile pe pagina lor de facebook, dar si pe platforma online dedicata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau