Evenimente

#festivalul lampioanelor #wishfest #dorinte #bucuresti

WishFest – festivalul lampioanelor pe apa, revine pe 17 si 18 septembrie la Bucuresti

Wishfest revine cu o noua editie pe malul lacului Floreasca, aducand in prezent o traditie veche de 700 de ani din Thailanda.

 

In Thailanda exista o traditie veche de peste sapte sute de ani – in fiecare primavara si toamna, oamenii dau drumul pe apa unor mici lampioane de hartie, inscriptionate cu dorinte si multumiri, ce urmeaza sa le duca rugamintile spre ceruri. Inca de atunci, aceasta este o ocazie de mare sarbatoare, iar lampioanele au ramas astfel simbolul noilor inceputuri.

Pentru a trimite visurile mai departe catre univers si pentru a celebra speranta si bucuria de a trai, s-a nascut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apa din Europa Centrala si de Est, care va avea loc pe 17 si 18 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucuresti.

Imbinand inspiratia traditionala, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest readuce la un loc o experienta unica pentru toate varstele: lansare de lampioane personalizate pe apa, muzica live, preparate culinare gatite cu dichis si preparate din peste si fructe de mare, bauturi fine, zona de relaxare cu DJ set, teatru pentru copii, targ cu designeri si ateliere pentru cei mari si mici.

Intrarea la festival este libera iar kiturile de lampioane, in numar limitat, se pot rezerva de pe www.wishfestival.ro.

Muzica live cu Soul Serenade, The Amsterdams, We Singing Colors, Eyedrops si mii de lumini pe malul lacului Floreasca

Zilnic, intre 14:00 – 19:00, aduc muzici disco retro Pixar Stelar si DJ Brugner, care transforma malul lacului in cel mai fain spatiu de dans si de socializare, iar la Eclectic Party si la Disco 90’s nu doar se exploreaza muzica, ci garantat creste nivelul de serotonina.

Sambata seara, pe scena amenajata pe lac, sunt de ascultat Soul Serenade, ce propun o noua si revigoranta interpretare acustica a directiei de "old time blues & jazz", care ne vor purta de pe strazile aglomerate din Chicago pana pe drumurile prafuite din sud, si The Amsterdams, trupa de post punk/indie/power pop din Bucuresti cu peste 15 ani in spate, al caror sound lejer si inovator a fost primit cu entuziasm de public.

Iar duminica We Singing Colors urca pe scena WishFest cu indie-pop-folk-ul care i-a consacrat atat in tara, dar si la festivalurile din Marea Britanie, Japonia, India, Spania si Bulgaria iar Eyedrops revin cu unul dintre concertele lor atat energizante, dar si generatoare ale unei stari de puternică melancolie si cu un discurs caracterizat de o surprinzatoare si simplaa sinceritate.  

Activitati pentru toata familia

Trupa de teatru Sufletos aduce in ambele zile cate o piesa de teatru pentru copii: Vraja ecranelor si Mami si tati se poarta ciudat, ambele dramatizari ale cartilor cu acelasi titlu scrise de Printesa Urbana. De dimineata si pana seara sunt de neratat zonele de activitati pentru toate varstele, unde se vor regasi tatuajele cu henna si coditele colorate dar si atelierele de pictura pe ceramica, pe lemn si pietre si cele de dreamcatchere si moristi de vant iar pe malul lacului poate fi vizitat targul de designeri cu produse pentru luat acasa (cosmetice bio, jucarii, decoratiuni, haine si accesorii de designer).

Pe toata durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de catre mesteri din Romania in cadrul atelierelor de creatie iar la lasarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care sa trimita visurile si dorintele catre cerul de toamna.

In zona de food a WishFest iar pofticiosii se mai pot delecta cu peste si fructe de mare, pregatite de chefi renumiti, pot gusta feluri traditionale chinezesti si japoneze, preparate pe gratar, street food columbian si sandvisuri dar si placinte de casa, dulciuri si inghetata pentru toate gusturile, cafea de specialitate si limonada.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grija fata de mediul inconjurator si toate masurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hartie de orez si lemn) iar seara de seara, o echipa dedicata va igieniza malurile si suprafata lacului.

Parteneri media: Magic FM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea