Evenimente

#program WishFest #WishFest 2022 #wishfest

Weekendul acesta are loc WishFest – primul festival dedicat lampioanelor pe apa

Cea de-a doua editie WishFest - primul festival din Romania dedicat lampioanelor pe apa - va avea loc pe 17 si pe 18 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucuresti (Calea Floreasca nr. 161 - 219). Aducand la un loc atat traditia thailandeza care inspira festivalul, cat si un concept nou de eveniment, WishFest propune o experienta unica pentru toate varstele: lampioane realizate manual, personalizate, ce vor fi lansate in fiecare seara pe lac, ridicari cu balonul cu aer cald, zeci de preparate culinare de degustat pentru pofticiosi, muzica live pe ponton, activitati pentru toata familia si targ de produse realizate de designeri. Programul este de la 10:00 la 23:00 iar intrarea pentru public este libera.

 

Lansarea de lampioane

In Thailanda exista o traditie straveche de peste 700 de ani: in fiecare toamna, oamenii lanseaza lampioane pe apa, inscriptionate cu dorinte si multumiri, care le vor conduce rugaciunile catre cer. De atunci, acesta este o mare ocazie de sarbatoare, iar lampioanele iluminate au ramas simbolul noilor inceputuri. Pentru a trimite visele mai departe in univers si pentru a sarbatori speranta si bucuria de a trai, a aparut WishFest, primul festival din Romania dedicat lampioanelor pe apa iar in fiecare seara, in cadrul festivalului,  pe lacul Floreasca se vor lasa sa pluteasca mii de lampioane. Kit-ul ce consta intr-un lampion, un saculet si un marker se pot rezerva aici: https://bit.ly/RezervaKitWishfest sau pot fi achizitionate in cadrul evenimentului.

Ridicari cu balonul cu aer cald

Unul din cele mai mari baloane cu aer cald din Europa va fi prezent la WishFest, unde se vor putea face ridicari in ancora iar participantii vor putea vedea Lacul Floreasca de sus, luminat de dorintele a mii de oameni. Proiectul “RiseUP - Bucharest on the Sky by MachineMan”, care aduce pentru prima data conceptul de festival al baloanelor cu aer cald in mediul urban, ia parte in avanpremiera la Wishfest-Festivalul Lampioanelor pe Apa, sambata 17 si duminica 18 septembrie, intre orele 17:00 – 22:00. Bucurestenii vor fi ridicati in ancora deasupra Lacului Floreasca pana la o inaltime de aproximativ 20 m, in functie de vreme.

Conditii meteo pentru ridicarea balonului cu aer cald: temperatura sub 30 grade , vantul sub 2m/secunda cu rafale de maxim 3 m/s. Pilotul Comandant este singurul care decide ridicarea balonului in conditii de siguranta pentru pasageri, pentru ca el este cel care evalueaza conditiile meteo in dezvoltare. Datele se inregistreaza exclusiv conform site Top Meteo.

Muzica live pe Lacul Floreasca

Atat sambata, cat si duminica, intre 14:00 – 19:00, Pixar Stelar si Brugner transforma malul lacului in cel mai fain spatiu de dans si de socializare pe muzici disco retro iar pe scena de pe ponton vor urca trupe faine din muzica alternativa romaneasca – Soul Serenade si The Amsterdams sambata si We Singing Colors si Eyedrops duminica.

Zona de food

Vizitatorii se vor putea delecta la WishFest cu zeci de feluri de peste si fructe de mare, street food columbian, preparate thailandeze, chinezesti, japoneze si indiene, burgeri deliciosi, dar si dulciuri traditionale libaneze, inghetata artizanala, placinte de casa si waffles. De asemenea, vor putea fi degustate bere artizanala, limonada, bubble tea si cafea de specialitate.

Activitati pentru toata familia

Pe toata durata zilei vor avea loc o multime de activitati pentru cei mari si pentru cei mici, atat sportive, de la Roundnet (Spikeball), noul sport care cucereste lumea, jocurile copilariei (Castelul, Prinselea, Ascunselea, Baba Oarba, Ratele si vanatorii) si treasure hunt, la cele creative - workshop de percutie, teatru si storytelling, ateliere de personalizat lampioane, de pictura pe diverse suporturi, de realizare bijuterii, dreamcatchere si decoratiuni, tatuaje cu henna si codite colorate, teatru pentru copii cu trupa de teatru Sufletos: Vraja ecranelor si Mami si tati se poarta ciudat, ambele dramatizari ale cartilor cu acelasi titlu scrise de Printesa Urbana si cu trupa Etherium: Scufita Rosie si recitaluri de muzica si de balet.

Dreamy Fair, targul de artizani din cadrul WishFest, aduce la un loc artisti si artizani cu haine pictate, cosmetice handmade, carti si jucarii pentru copii, accesorii si bijuterii pentru toate gusturile.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grija fata de mediul inconjurator si toate masurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hartie de orez si lemn) iar seara de seara, o echipa dedicata va igieniza malurile si suprafata lacului.

Detalii despre programul pe ore si activitati se pot vedea pe https://wishfest.ro/program si pe FB: https://www.facebook.com/events/742118440388380.

Parteneri: Ambasada Thailandei la Bucuresti, RiseUP - Bucharest on the Sky by MachineMan, Becks.

Parteneri media: Magic FM, AGERPRES, Wall Street, IQads, Spotmedia, B365.ro, PRwave, Bucataras.ro, Gustos.ro, Culinar.ro, Retete-culinare.ro, Restocracy, Kudika, Garbo, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, Probucuresti.ro, Catchy, acasa.ro, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro, Fashion8, Munteanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea