Evenimente

# program filme #cinema in aer liber #filme #bucuresti

Ultima saptamana de Cinema in aer liber pe Insula Artelor. Ce filme poti urmari

Primaria Sectorului 3, impreuna cu Metropolis Film, organizeaza cea de-a VII-a editie a evenimentului „Cinema in aer liber”. Primele trei saptamani de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-au derulat cu succes cu un public de peste 7.000 de spectatori. In saptamana 10 - 15 septembrie, proiectiile sunt programate sa inceapa de la ora 20:00. Intrarea este libera.

Saptamana aceasta, publicul va avea ocazia sa urmareasca trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universala, realizate in ultimul an si trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

10 septembrie: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, nominalizat la Oscar, Globul de aur si BAFTA pentru Cel mai bun film strain, castigator al Premiului Juriului si al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018.

Filmat in haoticele cartiere din Liban, Capernaum prezinta povestea inspirationala a unui baietel libanez care se lupta sa supravietuiasca sortii coplesitoare. Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fara vreun fel de experienta in actorie, joaca rolul acestui baiat libanez (Zain) care fuge de parintii sai neglijenti, ajungand sa-si poarte singur de grija, pana cand gaseste adapost in subreda casa a lui Rahil, o refugiata etiopiana, si a bebelusului ei, Yonas. Zain isi va da parintii in judecata pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

11 septembrie: TOATA LUMEA STIE, R. Asghar Farhadi, in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes in 2018 si cu 8 nominalizari la Premiile Goya.

"Toata lumea stie" ii are in rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) si Ricardo Darín (Alejandro) si spune povestea Laurei, care calatoreste impreuna cu copiii sai din Buenos Aires catre satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alaturi de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neasteptate transforma, insa, aceasta revedere intr-o criza care scoate la suprafata un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbeste.

12 septembrie: HOTEL MUMBAI, R. Anthony Maras, castigator al Premiul Publicului la Festivalul de Film Adelaide.

Un grup de pakistanezi foarte bine inarmati ia cu asalt hotelul Taj Mahal din Mumbai, India. Timp de 68 de ore, sute de oameni sunt luati ostatici in timp ce focurile de arma isi continua asaltul, generand izbucnirea unui incendiu. Dupa risipirea fumului se constata ca mai mult de 160 de persoane au murit ca urmare a atacurilor devastatoare si mult mai multe sunt grav ranite. Dand dovada de compasiune, rezistenta si curaj in lupta lor comuna pentru supravietuire, membrii personalului si oaspetii hotelului isi unesc eforturile fara sa mai tina cont de rasa, culoare si religie, impiedicand astfel pierderea si mai multor vieti umane. Un film bazat pe evenimente adevarate

13 septembrie: 8 ½ R. Federico Fellini, castigator al doua premii Oscar – pentru Cel mai bun film strain si pentru Cele mai bune costume (alb-negru), nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film.

”Filmul este povestea poetica a imposibilitatii reale resimtite de un spirit contemporan de se agata de consolarile ce le poate oferi o certitudine unitara, tocmai in desfasurarea acestei dezordini isi cauta el salvarea. ” – Brunello Rondi – 1965.

14 septembrie: RAZBOIUL RECE, R. Pawel Pawlikowski, cu 3 nominalizari la Premiile Oscar, castigator al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes 2018, al Premiului pentru Cel mai bun film si al altor 4 premii ale Academiei Europene de Film.

In timpul Razboiului Rece, undeva intre Polonia stalinista, ruinata de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, si Parisul boem al anilor ’50, un muzician innebunit dupa libertate si o tanara cantareata patimasa traiesc o iubire imposibila, intr-o perioada istorica imposibila. Ii desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfectiunile fiecaruia si inevitabilele lovituri ale sortii. Cu toate acestea, sunt in mod fatal condamnati sa fie impreuna. Cold War, in regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabila si totusi neobisnuit de puternica, intre Polonia, Berlin, Iugoslavia si Paris, de o parte si de alta a Cortinei de Fier.

15 septembrie: VIATA E FRUMOASA/ LA VITA E BELLA R. Roberto Benigni, castigator al 3 premii Oscar pentru Cel mai bun film strain, Cea mai buna coloana sonora si Cel mai bun actor intr-un rol principal si al Marelui premiu al Juriului la Cannes, in 1998

Filmul este o fabula in stil chaplinian despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati din Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) – un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca si nutrind un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorand antisemitismul manifestat cu din ce in ce mai multa violenta de catre guvernul fascist.

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor sau in multiplexuri si, prin selectia prezentata, urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea